2024. június 16. - Jusztin

A Levszki Szófiát kapta a Loki a BL-ben

A bolgár Levszki Szófia lesz a magyar bajnok DVSC-TEVA ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének 4., utolsó fordulójában - derült ki a pénteki, nyoni sorsoláson.
2009. augusztus 7. péntek 12:40 - HírExtra
Az első mérkőzésre augusztus 18-án vagy 19-én kerül sor Szófiában, míg a visszavágót egy héttel később rendezik a Puskás Ferenc Stadionban.A párharc győztese bejut a BL csoportküzdelmeibe, míg a vesztes az Európa Liga csoportszakaszában folytathatja.

A bolgár bajnok - akárcsak a Debrecen - a selejtező második fordulójában kapcsolódott be a sorozatba, itt az andorrai Sant Julia együttesével találkozott és kettős győzelemmel (4-0, 5-0) lépett tovább. Az előző körben az azeri FK Bakuval csapott össze a Levszki: az első mérkőzésen Azerbajdzsánban nem született gól, majd a visszavágót Szófiában 2-0-ra nyerte a hazai gárda.

"A Levszkiről egyelőre annyi információm van, hogy a legpatinásabb bolgár együttes, és emlékszem, hogy 2006-ban a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt - nyilatkozta az MTI-nek Herczeg András klubmenedzser. - Nyilvánvalóan ennek köszönhetően foglal el sokkal előkelőbb helyet az UEFA rangsorában, míg mi csak a moldáv bajnokot előztük meg a bajnokok ágán állva maradt tíz csapat közül. A Levszki már csak azért sem lehet rossz csapat, mert idáig eljutott. Megpróbálunk sok-sok információt beszerezni, és nagy várakozásokkal tekintünk a páros csata elé."

Az edző hozzátette:

"A Kalmar ellen itthon kezdünk, a Levadia ellen pedig idegenben, és mindkettő jól sült el, szerencsére. Azt csak az égiek tudják, mi a jó. Engem nem izgat ez a kérdés, számomra az a lényeg, hogy becsületesen felkészüljünk, s hogy ez mire lesz elég, az majd pályán kiderül."

A BL másik magyar érdekeltje, a Juhász Rolandot is foglalkoztató Anderlecht az Olympique Lyonnal találkozik a 4. körben, ahol a legérdekesebb párharcnak egy szigetországi derbi, a skót Celtic Glasgow és az angol Arsenal ütközete ígérkezik.

A 4. selejtezőfordulóban:
Bajnokok ága:
Sheriff Tiraspol (moldovai)-Olimpiakosz Pireusz (görög)
FC Salzburg (osztrák)-Maccabi Haifa (izraeli)
FK Ventspils (lett)-FC Zürich (svájci)
FC Köbenhavn (dán)-APOEL Nicosia (ciprusi)
Levszki Szófia (bolgár)-DVSC-TEVA
Nem bajnokok ága:
Celtic Glasgow (skót)-Arsenal (angol)
Olympique Lyon (francia)-RSC Anderlecht (belga)
FC Timisoara (román)-VfB Stuttgart (német)
Sporting Lisboa (portugál)-Fiorentina (olasz)
Panathinaikosz (görög)-Atlético Madrid (spanyol)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását