2024. április 27. - Zita

Főszerepben a borok

Hatodszor rendeznek borfesztivált Tolcsván, Tokaj-Hegyalja mértani középpontjában, a méltán híres nedűk idei seregszemléjére idén is több ezer látogatót várnak.
2009. augusztus 7. péntek 06:33 - HírExtra
Immár hatodik alkalommal rendezik meg a Tolcsvai Borfesztivált, amelyen a vendégek az egyedi kóstolópohár megvásárlása után a pincészeteknél ingyen kóstolhatják az általuk kiválasztott két legfinomabb tokaji bort. A különböző évjáratú aszú, szamorodni, hárslevelű, furmint és sárgamuskotály borkülönlegességeket az idén 28 kóstolóhelyen lehet így megismerni és legalább 50 féle borral kerülhet a vendég "közvetlen kapcsolatba".

Aki eljön, egyedülálló pincehangulattal is találkozhat a nemes penésszel vastagon borított falak között a pinceséták során. Különleges lesz a gasztronómiai választék is, vadak, halak, kecskék, malacok, csirkék kerülnek terítékre bográcsban, üstben, nyárson és roston. Kemencékben sülnek majd a lepények, a langolók és csülkös kenyerek. A hagyományos ízek, a tócsnik, a krumplilángosok sem maradhatnak el. Az idén a sajtkínálatot hat különböző sajtos cég biztosítja. A két fesztiválszínpadon pedig folyamatosan váltják egymást a fellépők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását