2024. május 21. - Konstantin

Teljesülhet a Loki álma?

Herczeg András, a Debrecen vezetőedzője szerint a második félidőre megnyugodott csapata, s ennek köszönhető, hogy újra 1-0-ra legyőzte a Levadia Tallinnt, ezzel pedig bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 4. fordulójába. Így a magyar bajnok két mérkőzésre van a főtáblától.
2009. augusztus 6. csütörtök 10:50 - HírExtra
"Nem gondoltuk azt, hogy könnyű lesz és nem is lett az - mondta Herczeg. - Az első félidőben idegesek és feszültek voltunk. Emiatt nem lehetett olyan pontos a játékunk, mint azt szerettük volna. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek. Én úgy érzem, hogy nekünk nagyobb helyzeteink alakultak ki. A második félidőben már nyugodtabban lépett pályára a társaság. Pontosabban, gyorsabban és agresszívabban játszottunk. Több támadást végig tudtunk vinni, és ezek közül egyet sikerült befejeznünk. Boldogok vagyunk, hogy sikerült kivívni a továbbjutást."

A vendégek vezetőedzője nem jelent meg a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, Marko Kristal másodedző elismerte, hogy jobb volt a DVSC-TEVA:

"Nem tudtunk ma sikeresek lenni. Gratulálunk a hazai csapatnak. Mi mindent megtettünk, amit csak lehetett. A jobb csapat győzött."

A Debrecen a továbbjutásával már 2,1 millió eurót (556, millió forint) keresett, ennyi jár ugyanis azoknak a csapatoknak, amelyek nem jutnak a negyedik körből a BL csoportküzdelmeibe. Ehhez jön majd az Európa Liga főtábláján való szereplésért járó pénz. A BL-csoportkör elérése esetén minimum 7,1 millió euróval (1,9 milliárd forint) számolhat az egyesület.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását