2024. április 28. - Valéria

Ilyen még nem volt! Mi történik itt?

Harmincötezer szurkoló a Puskás Ferenc stadionban Málta ellen? Elképesztő! Még akkor is, ha ebből tízezer odacsábított gyermek lesz. Mi történik a magyar fociban? Visszatérnek a nézők?
2009. április 1. szerda 15:59 - Gedei Szilárd
Magyarország-Málta
április 1., szerda 19:00
Puskás Ferenc Stadion, Budapest
Legyünk őszinték! Gondolta volna valaki a világbajnoki selejtezősorozat elején, hogy a magyar válogatott Málta elleni hazai meccsén közel teltház lesz? Pedig nagyon úgy néz ki… A villanyszerelőkből és közlekedési rendőrökből álló kis szigetországiak ellen összegyűlik 35 ezer ember a nemzet első számú stadionjában. Nem világsztárok jönnek ám, csak egy amatőr válogatott.

A szombati Albánia elleni idegenbeli győzelem után 35 ezer szurkoló Málta ellen a Puskás Ferenc Stadionban…

Ráadásul a várható 35 ezer néző nagyjából a fele gyermek lesz – egy régóta várt nagyszabású kezdeményezésnek hála. Az MLSZ ugyanis a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetséggel (MGYLSZ) közösen megcselekedte, amit megkövetelt a haza: a tízezer gyermek kicsábítását az április elsejei Magyarország-Málta válogatott meccsre az elhatározásból a megvalósuló szintre emelték. Ne legyünk naivak, mindehhez kellett az MGYLSZ segítsége is, sőt. A kicsik szövetsége nélkül aligha lett volna sikeres az a kezdeményezés

Magyarország-Málta: minden jegy elkelt!

De az is biztos, hogy ha nem lett volna ez a tízezer gyermeket megmozgató kezdeményezés, akkor is közel lett volna szerda este a Puskás Ferenc Stadion a kikiáltott teltházhoz. Kedd délelőtt, több mint 30 órával a kezdő sípszó előtt ugyanis már elfogyott az összes jegy a meccsre!

Egy szép emlék Málta ellen: nézze meg a 2005-ös Magyarország-Málta (5-0) világbajnoki selejtező góljait!

Gyermekcipőben…
Többek között Csuhay József, Kovács Kálmán, Kereki Zoltán, Mészöly Géza, Kozma István, Péter Zoltán, id. Dárdai Pál, Kiss Sándor, egykori válogatott játékosok fogadják a Puskás Ferenc Stadion Gyermekszektorainak 8 bejáratánál azt a tízezer gyermeket, akik a Magyarország - Málta VB-selejtezőt ingyen tekinthetik meg az MLSZ és az MGYLSZ közös akciójában. Ugyancsak a srácok között fog ülni az a három játékos is (Babos és Dárdai biztosan), akik nem lesznek a keretben a szerdai találkozón!
Pedig még a vendégszektor melletti – általában – üresen hagyott helyeket is értékesítették. Mind az ezernyolcszázat. Régi idők focija? Kár, hogy a stadion olyan állapotban van, ami miatt a sokat megélt felső karéjt nem lehet megnyitni.

Ráadásul Kisteleki István MLSZ-vezér is bizakodó. Naná, persze hogy az, hiszen rég volt ekkora hátszele a válogatottnak, s a csapat jó szereplése is az ő döntését igazolja, azaz hogy mégis csak jó ötlet volt kiállnia Erwin Koeman mellett.

Ha van foci, van néző


Mindössze néhány vaskalapos, sőt inkább idióta újságíró és szurkoló nem tud csak szívből örülni Dárdaiék sikerének. Bár ők is inkább csak azért puffogtatják a pesszimista frázisaikat („jó, jó, de nem az igazi”, meg persze „majd a svédek meg a portugálok ellen úgyis égni fogunk”), nehogy már a mostani MLSZ-vezetéssel szimpatizálónak kiáltsák ki. Mert ugye az milyen égő lenne…

Szűkre szabott győzelem a mostani selejtezősorozat odavágóján Máltán - ha kíváncsi az őszi meccs egyetlen góljára nézze meg az alábbi videót!

Igényfelmérő?
Legalábbis a kérdés tekintetében, hogy ugye akkor most mekkora nemzeti stadionra is van szüksége kis hazánknak. Hiszen az illetékesek nem is oly rég kiszámolták: egy harmincegynéhányezres hipermodern stadion bőven elég lenne. A Puskás Stadion meg pusztulhat, mert úgysem használjuk ki. Biztos?
Na ja, Kisteleki elnök úr keze is benne van abban, hogy válogatottunk sok-sok idő elteltével ismét életjelet mutat. Ezt el kell ismerni.

– Málta ellen várhatóan teljes teltház várja a csapatot, 32 ezer néző lesz a Puskás-stadionban, ami szerintem világcsúcs a maga nemében, és akár száz évre visszamenőleg is egyedülálló – mondta Kisteleki a Duna TV Sportaréna műsorában hétfőn este. – Sikerült visszacsalni a nézőket a pályára, ennél jobb bizonyíték nem kell a válogatott teljesítményére – tette hozzá az elnök, akire ezek szerint átragadt a szurkolók optimizmusa – vagy fordítva?

Ilyen körülmények között pedig kötelező jól játszani és sok góllal nyerni Málta ellen. Persze akkor is kötelező lenne, ha zártkapus lenne a meccs.

Reméljük, hogy ez valaminek a kezdete

Minek lehetünk mi itt most tanúi? A magyar foci fellángolása ez, vagy csak egy szikra az elmúlt évek sivárságai után? Esetleg egy új éra kezdete? Vagy csak a véletlenek furcsa játéka? Számít egyáltalán? Ami biztos: Erwin Koeman csapata az elmúlt tétmeccsén győzelmet aratott – erre ’85-óta nem volt példa.

Harmincötezren köszönik meg nekik ezt a teljesítményt a válogatott tagjainak a stadionban és vélhetően több százezren a tévéképernyők előtt.
Mert megérdemlik…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását