2024. április 29. - Péter

Támogatott panelprogram

A szegedi önkormányzat továbbra is támogatja a panelfelújításra állami forrást nyerő lakóközösségeket, egy lakás rekonstrukciójára legfeljebb 500 ezer forint kapható a várostól - jelentette be Solymos László (MSZP) alpolgármester a csongrádi megyeszékhelyen.
2009. augusztus 6. csütörtök 12:30 - HírExtra
Az önkormányzat a tavalyi évhez hasonlóan differenciáltan támogatja a panelfelújítást, elsősorban azok kapnak segítséget, akik életvitelszerűen laknak a lakásokban - mondta sajtótájékoztatóján a politikus. Hozzátette: az önkormányzati támogatás 33 vagy 17 százalék lehet, attól függően, hogy a tulajdonosok diákok vagy nyugdíjasok, illetve az adott ingatlanban laknak-e.

A támogatási kassza továbbra is felülről nyitott, vagyis valamennyi lakóközösség hozzájut az önkormányzati forráshoz, amelyik sikerrel szerepel a környezetvédelmi tárca pályázatán. A pályázati lehetőségről levélben értesítik valamennyi érintett közös képviselőt és az IKV Zrt. - a korábbiakhoz hasonlóan - segíti a lakóközösségeket a pályázatok elkészítésében az október végi beadási határidőre - közölte az alpolgármester.

Solymos László tájékoztatása szerint az elmúlt hat év során a 26,5 ezer szegedi panellakásból 18,5 ezer rekonstrukciója történt meg vagy tart jelenleg is. A felújított lakásoknál - ha felszerelték az egyedi szabályozást lehetővé tevő termosztatikus radiátorszelepeket - a tapasztalatok szerint akár 50 százalékos hőenergia-megtakarítás is elérhető a fűtési szezonban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását