2024. május 3. - Tímea, Irma

Az MDF luxálná a BKV vezérkarát

Az MDF szerint a sorozatos BKV-botrányok miatt távoznia kell a közlekedési vállalat igazgatóságának és a teljes felügyelőbizottságának.
2009. augusztus 6. csütörtök 12:24 - HírExtra
Meg kell akadályozni, hogy a BKV vezető testületei "egyes politikai pártok kifizető helyeként" működjenek - közölte Herényi Károly.

Úgy fogalmazott: "Nem a BKV vezérigazgatója az, aki igazán hibás a történetben, hanem az a két testület, amelyik hagyta, hogy nemcsak a mostani, de az előző vezérigazgatók is hozzanak olyan döntéseket (...) amelyek szakmailag nem voltak helytállóak".

Az MDF ezért azt javasolja, hogy az BKV igazgatósága és a felügyelőbizottság tagjai is mondjanak le - tette hozzá.

Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kiemelte: a gazdasági társaságokról szóló törvény egyértelművé teszi, hogy a közlekedési vállalat döntéseiért kik felelnek. Mint mondta, a BKV az igazgatósága döntései alapján működik, a felügyelőbizottságnak pedig tudomása van minden szerződésről, szerződésbontásról.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy a felügyelőbizottságnak kötelessége azonnal értesíteni az igazgatóságot, ha törvénysértő dolgot tapasztal.

Lengyel Zoltán szerint az embereket jogosan irritálják a magas végkielégítések a BKV-nál, akkor, amikor - mint mondta - gond van többi között a metróbejárat beléptetőrendszerével és a buszok állapotával.

Az MTI kérdésére a független országgyűlési képviselő közölte: az MDF szerint a BKV igazgatóságába és felügyelőbizottságába is szakembereket, közlekedési, illetve pénzügyi szakembereket kellene ültetni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 6. 13:01
A címben szereplő "luxál" szó jelentését sem az Idegen szavak és kifejezések szótárában, sem a neten nem találtam. Jelentését sejtem (átvilágítás?), de a pokolba is! Már Magyarországon se lehet magyarul beszélni?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását