2024. május 3. - Tímea, Irma

Loki-csoda: eurómilliós bevételek, növekvő prémiumok

Debrecenben jó most futballklubot üzemeltetni: a csapat menetel, az eurómilliók dőlnek a kasszába. Elérhető a Bajnokok Ligája főtáblája, növekednek a prémiumok - a Loki végre kitör a szürke magyar futballvalóságból?
2009. augusztus 6. csütörtök 16:41 - Gedei Szilárd
Keresztülrobogott a svéd bajnokon, kettős győzelemmel ejtette ki az észtek legjobb csapatát – könnyedén zakatol a debreceni Lokomotív, a jelenlegi magyar futball első számú sikercsapata. A DVSC csapta egyetlen párharcra van a Bajnokok Ligája csoportkörétől – győznie sem kell Herczeg András csapatának, elég, ha valahogy legyűri a rájátszásban neki rendelt középkategóriás gárdát. A Fradi ’95-ös nagy menetelése óta várjuk azt a BL-csodát, melyhez a debreceniek a Levadia Tallin elleni sikerével karnyújtásnyira került a magyar futball.

DVSC-Levadia Tallin 1-0, augusztus 5., Debrecen:

A Bajnokok Ligája Európa első számú kupasorozata, a kontinens sztárcsapatainak első számú találkozóhelye, irdatlan pénzek hazája. A topligák középcsapatai, illetve a kisebb nemzeti bajnokságokban szereplő élcsapatok számára maga a kánaán, a húsosbödön, melyben minden klub a lehető legtöbbször szeretne könyékig turkálni. A legkisebbeknek azonban csak nagy ritkán adatik meg a lehetőség, hogy bejussanak Európa legjobb harminckét csapata közé – speciel az aktuális magyar bajnok, a Debrecen jó úton jár…

A svéd és az észt bajnok kipipálva


Sándor Tamás is bizakodó
A debreceni csapat színeiben korábban több mint háromszázszor pályára lépő Sándor Tamás nem lepődött meg a Loki továbbjutásán, a jövőről azonban csak óvatosan nyilatkozott a HírExtrának.

Korábban azt nyilatkozta, hogy mindenképpen továbbjutást várt a csapattól. Bejött.

Igen, a DVSC eddigi játékából és a játékosok állapotából kiindulva nem volt nagy kockázat kijelenteni a biztos továbbjutást.

A folytatás azonban nehezebbnek ígérkezik.

A lehetséges ellenfelek mind verhetőnek tűnnek, azonban a klubok költségvetéseiből és kereteikből kiindulva sajnos elég kicsi az esély a DVSC továbbjutására. Persze még mindig könnyebb lesz, mintha egy sztárcsapat érkezne.

Egykori játékosként biztosan sejti, mi ennek a mostani Debrecennek a titka…

Mindenekelőtt a csapategység. Herczeg András nagyon jól összerakta a csapatot, illetve jól használja ki a bő keret nyújtotta lehetőségeket. Ráadásul ennél még sokkal több is van a fiúkban…
A Loki ugyanis szerda este sikerrel vette az észt bajnok Levadia Tallin elleni Bajnokok Ligája visszavágót (1-0, összesítésben 2-0 a magyar csapatnak), s bizakodva várhatja az utolsó selejtezőfordulót. Csak a rend kedvéért: a görög Olympiakosz, a bolgár Levszki Szófia, a dán FC Köbenhavn, az izraeli Maccabi Haifa és a svájci FC Zürich közül kerül majd ki a hajdúságiak ellenfele. Ha pedig ebből a körből is továbblép a Debreceni Vasutas Sport Club, akkor…

A debreceni csapatot üzemeltető DVSC Futball Szervező Zrt. cég vezetője már úton volt az UEFA nyoni központjában rendezendő pénteki sorsolásra, amikor el tudtuk érni. Szilágyi Sándor a HírExtrának elmondta: fogalma sincs, honnan vették a magyar újságírók, hogy a Levadia elleni továbbjutás 2,1 milliós eurós bevételt jelent a klubnak, a pontos összeget ugyanis csak a már említett pénteki UEFA-sorsoláson tudják majd meg.

„Nem olyan nagy kánaán ez, mint sokan gondolják, a klubnak ugyanis eddig is élnie kellett valamiből, eddig is voltak költségeink” – mondta Szilágyi. „A csoportkörbe jutás pedig egy egészen más történet, nem is szívesen beszélek róla, mert ott még nem tartunk” – tette hozzá a debreceniek cégvezetője.

Több mint kétmilliárd forint a tét

Mi azonban szívesen beszélünk róla, már csak azért is, mert az UEFA gyakorlata szerint nem kevesebb, mint 7,1 millió euróról van szó – a Bajnokok Ligája csoportköre tehát nagyjából a Loki éves költségvetésének több mint kétszeresét jelentené!

Persze az UEFA-tól, illetve a televízióktól kapott pénzekből a szakmai stáb tagjainak és a játékosoknak is jut. Azt azonban nem akarták elárulni a Debrecennél, hogy mennyi prémiumról van szó – Szilágyi Sándor is csak annyit mondott a HírExtrának, hogy mivel a klub menetelése egyre nagyobb reklámértéket teremt, így egyre nagyobb prémiumokban gondolkodnak: „A játékosok egyre többet töltenek reklámhordozóként a pályán, amit természetesen jutalmazni kell”.

Bizony, a jutalom jár Leandróéknak, meg persze a szurkolóknak is. Utóbbiak ugyanis fantasztikus hangulatot teremtettek a Kalmar és a Levadia elleni hazai meccsen is – cserébe nem is kapott gólt hazai pályán a Loki (előbbi mérkőzés 2-0, utóbbi 1-0-val végződött).

De szép is lenne, ha folytatódna ez a széria…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását