2024. március 28. - Gedeon, Johanna

MDF: erősíteni kellene a külképviseleti hálózatot

Az MDF arra kéri a kormányt, hogy Magyarország politikai és gazdasági érdekeinek hatékonyabb érvényesítése érdekében tekintse át, majd erősítse meg a külképviseleti hálózatot, és ne zárja be a kulcsszerepet játszó chicagói és sydneyi főkonzulátust.
2009. augusztus 4. kedd 14:45 - HírExtra
Az MDF külügyi kabinetjének vezetője szerint a jelenlegi gazdasági válság idején különösen fontos ébren tartani a nemzetközi gazdasági körök érdeklődését, máskülönben működő tőkéjüket nem idehaza, hanem máshol fektetik be. A magyar diplomácia elsődleges feladata politikai és gazdasági érdekeink képviselete külföldön. Ezt az érdekérvényesítő tevékenységet csak megfelelő külképviseleti hálózat működtetésével lehet elvégezni - fűzte hozzá a politikus.

Kerék-Bárczy Szabolcs szerint nehéz gazdasági helyzetben még nagyobb szükség van arra, hogy a magyar diplomácia intenzíven kutassa az export piacokat. Éppen ezért úgy látja, hogy a külképviseleti hálózat megerősítése sokkal égetőbb kérdés kedvezőtlen gazdasági körülmények között, mint akkor, amikor jól mennek a dolgok.

Az MDF ezért arra kéri Balázs Péter külügyminisztert és a kormányt, hogy biztosítsa az olyan fontos, a fenti célok elérésében kulcsszerepet játszó chicagói és sydneyi főkonzulátus folyamatos működését, és ismételten tekintse át a külképviseleti rendszer egészének helyzetét - írta a párt külügyi kabinetjének vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását