2024. május 14. - Bonifác

Fidesz: Obama új esélyt hozhat

Barack Obama győzelme mindenképpen új esélyt jelent arra, hogy sikerüljön túllépni a transzatlanti viszony törékenységén - mondta a Fidesz külügyi kabinetvezetője, Németh Zsolt szerdán az MTI-nek. Hangsúlyozta, az afroamerikai demokrata elnökjelölt megvál
2008. november 5. szerda 09:14 - Hírextra
Németh Zsolt úgy fogalmazott: "Nem mehetünk el szó nélkül" amellett a tény mellett, hogy Amerika színes bőrű elnököt választott, miközben pár évtizeddel ezelőtt az Egyesült Államokban a feketék még arra a buszra sem szállhattak fel, amelyen fehérek utaztak.

"Ez azt bizonyítja, hogy a származás, az etnikai, faji háttér másodlagossá vált a politikai döntések kialakításában. Közép-Európának e tekintetben is van mit tanulnia az Egyesült Államoktól" - mondta.
A fideszes politikus szerint Barack Obama győzelme mindenképpen új esélyt jelent a világ egyik legfontosabb bizonytalanságának, a transzatlanti viszony törékenységének meghaladására.

Ha ezt sikerül megerősíteni, akkor az Egyesült Államok folytatja eddigi szerepvállalását Európában és a régióban - tette hozzá Németh Zsolt, utalva a balkáni békefenntartásra, a rakétavédelmi rendszerre és az aktív fellépésre az energiabiztonságért.

Németh Zsolt arról is beszélt, hogy az elnökválasztás hosszú hónapokig tartó kampánya mindenféleképpen az amerikai demokrácia erejét, az amerikai politikai rendszer működőképességét bizonyította.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

2008. november 5. 12:17
Német Zs. szerint a származás másodlagos. Szerintem pedig közömbös. Most akkor ki a rasszista: NZS, vagy én? Janó2
2008. november 5. 09:28
Németh Zsolt abnormálisan gondolkodik. Amerikában ui. a származás nem másodlagos, hanem közömbös. Amerikában nincs bőrszín szerinti rangsor, ez csak NZs. agyában létezik. NZs. gondolkodása rejtett rasszizmust takar? Janó2.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását