2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Már ellenálló az új vírus?

Néhány, Tamiflunak ellenálló H1N1-influenzás esetet találtak az amerikai-mexikói határ mentén - jelentette be hétfőn a Pánamerikai Egészségügyi Szervezet (PAHO) képviselője.
2009. augusztus 4. kedd 14:30 - HírExtra
Maria Teresa Cerqueira, a PAHO La Jolla-i irodájának vezetője egy szakértői találkozó kapcsán elmondta, hogy Texasban, a mexikói határ közelében megfigyeltek néhány esetet, melyeknél az újinfluenza vírusa rezisztens volt a Tamiflu nevű vírusellenes szerre.
Korábban Dániában, Japánban, Hongkongban és Kanadában találtak a vírusellenes gyógyszernek ellenálló új, H1N1-vírusos eseteket.

A szakértők figyelmeztetnek, hogy az ellenálló vírustörzsek terjedése várható a Tamifluhoz hasonló antivirális szerek túlzott használata következtében. "Az Egyesült Államokban vényköteles a Tamiflu, de Mexikóban és Kanadában szabadon árulják és az első tüsszentésnél beszedik. Amikor pedig valóban szükség van rá, nem hatásos" - mondta Cerqueira.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását