2024. május 11. - Ferenc

Külföldi sikerre áhítozva

Lengyelországban, a tizenharmadik alkalommal megrendezett gdanski Shakespeare Fesztiválon vendégszerepel a hétvégén a Kolozsvári Állami Magyar Színház.
2009. augusztus 4. kedd 22:02 - HírExtra
Az erdélyi intézmény tájékoztatása szerint az augusztus 1-jén kezdődött, tíznapos fesztiválon a Tompa Gábor kolozsvári színházigazgató által rendezett III. Richárdot viszik színre szombaton este. A III. Richárd a kolozsvári színház és a Gyulai Várszínház közös produkciója, amelyet tavaly a gyulai Shakespeare Fesztiválon mutattak be.

A gdanski fesztiválon olyan rendezők előadásai láthatók, mint Edward Hall, Elizabeth LeCompte, Peter Brook, Raz Shaw, Nora Somaini és Szymon Kaczwarik.

A kolozsvári társulat júliusban részt vett az Avignoni Színházi Fesztiválon is, ahol a - szintén Tompa Gábor rendezte - Visszaszületés című produkcióját mutatta be. A Visky András által írt dráma előadása elnyerte a szakma tetszését Franciaországban, a www.festivalier.net című portál fesztiválértékelőjében az első helyre sorolta a kolozsváriak előadását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását