2024. május 11. - Ferenc

János vitéz visszatér

A Kőszegi Várszínház és a Szombathelyi Mesebolt Bábszínház közösen mutatja be szerdán este a Petőfi Sándor János vitéz című művéből készült bábjátékot.
2009. augusztus 4. kedd 23:22 - HírExtra
Pócza Zoltán, a várszínház igazgatója kedden az MTI-nek elmondta: idén két saját produkcióval jelentkeznek, hiszen a szabadtéri játékok idején, júliusban Shakespeare A makrancos hölgy című komédiáját állították színpadra, most pedig a főleg gyermek közönségnek szánt János vitéz következik.

A sajátosan a színház és a bábszínház eszközeivel bemutatott történet szerint egy katonaviselt, idős férfi érkezik meg felesége betegágyához. Hátizsákjában hatalmas csaták, fantasztikus történetek, mesebeli tájak és egy tarka, kalandos élet súlya. János vitéz - akár csak Odüsszeusz vagy Peer Gynt - végül hazatér, és történetei megelevenednek: rablótanyától a francia király udvaráig, a csillagos égtől a tenger mélyéig minden utat bejár, minden harcot megharcol, minden nehézséggel megküzd.

A falusi árvagyerek Kukorica Jancsi természetesen ebben az előadásban is igazi hős lesz: János vitéz. Ám még előtte áll egy utolsó kaland, egy rejtélyes utazás az életen is túlra, egy utolsó küzdelem Iluskáért, a szerelemért, Tündérországért.

János vitéz címszerepében Szabó Tibort, a szombathelyi Weöres Sándor Színház művészét láthatja a közönség. A darabot Petőfi Sándor művének felhasználásával Gimesi Dóra írta és Kovács Géza Blattner-díjas bábművész rendezte. Az előadás esőnapja augusztus 6. csütörtök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását