2024. május 18. - Erik, Alexandra

Felszállt a skanzenvonatra az ötvenezredik utas

Alig négy hónappal a szentendrei skanzenvonat üzembe helyezése után kedd délelőtt jegyet váltott az ötvenezredik utas.
2009. augusztus 4. kedd 23:41 - HírExtra
Takách Zsuzsanna elmondta, hogy a szabadtéri múzeum bejárataként is funkcionáló pénztárnál augusztus 4-én állították ki az 50 ezres sorszámot viselő díszes vonatjegyet Nemes László részére. Az osztrák Köflachból érkezett férfi nagyon meglepődött hirtelen jött szerencséjén.

"Amikor valamilyen ajándékkal kecsegtetnek a tévéreklámok, mindig azt mondom, persze, várom a postaládámba. Most viszont valóban nyertem, én lettem az 50 ezredik utas. Nagyon nagy megtiszteltetés ért" - mondta a nyertes, aki egy skanzen-ajándékcsomagot, egy egész évre szóló múzeumi belépőt és a vonatot üzemeltető MÁV Nosztalgia Kft. ajándékaként kétszemélyes nosztalgiavonatozásra felhasználható tiszteletjegyet vehetett át Bereczki Ibolyától, a skanzen főigazgató-helyettesétől.

Az eredeti Ganz-Jendrassik-féle motorvonat korhű mását április 7-én állították szolgálatba, azóta jóformán csak éjszaka pihen. Több mint 4000 kilométert tett meg eddig, menetkönyvében 920 munkaóra szerepel - fűzte hozzá Takách Zsuzsanna. A skanzen tájegységein egyre többen szeretnének "romantikus" módon körbeutazni, így nemcsak hét végeken, hanem hét közben is nagy az érdeklődés. A kiemelt napokon két kocsit indítanak, ahogy ez a húsvéti hétvégén is történt, amikor 20.000 látogatót fogadott a múzeum, s közülük 4500-an váltottak jegyet a vonatra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását