2024. május 18. - Erik, Alexandra

Csak a jackpot mentheti meg a kisvárost

Kifogyott a pénz egy olasz kisváros kasszájából, s a pénzhiány olyannyira komoly, hogy a helyiek már csak Fortuna kegyeiben reménykednek.
2009. augusztus 4. kedd 19:31 - HírExtra
Basilio Ridolfo, a szicíliai Ficarra polgármestere úgy döntött, hogy a városvezetés támogatásával megjátssza a jackpotot az olasz lottón, amelynek halmozott főnyereménye mára elérte a csillagászati 115.900.000 eurót (közel 31 milliárd forint).

Hogy a játék viszonylag "nagyban mehessen", összehívta a képviselőtestületet, és megszavaztatta őket arról, hogy szerényke tanácsosi tiszteletdíjukból adományozzanak személyenként 115 eurót a nemes célra. Ez nem is olyan csekélyke hozzájárulás, mint hinnénk, hiszen a polgármester 400 eurós, a képviselők pedig 200 eurós havi stipendiumban részesülnek.

Noha az akció a forrásokat kezelő felettes hatóságok provokálásaként indult, úgy tűnik, az első ember ötlete sikeres: a helyiek lelkesen fogadták, és különösen annak örülnek, hogy a döntő számhúzásra augusztus 15-én a város védőszentjének, Szűz Máriának az ünnepén kerül majd sor.

Hosszas tanakodás után Ficarra az 1, 3, 5, 8, 17, 25, 52 és 70 számokat játszotta meg a főterén lévő trafikban. Előre megtervezték, mit tesznek majd a hatalmas nyereménnyel - már ha nekik kedvez a szerencse. A pénz fele a település kasszáját gyarapítja, másik felét pedig egyenlő arányban osztják szét a nagyjából kétezer ficarrai között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását