2024. május 7. - Gizella

Egységes bírság a vezetés közben mobilozóknak

Korábban egyazon kihágás miatt különböző összegeket szabhattak ki a rendőrök. Szombat óta egységesítették a büntetések nagyságát.
2009. augusztus 3. hétfő 16:41 - Kanizsai
A gyerekülés, a bukósisak, a biztonsági öv használatának mellőzése és a telefonálás vezetés közben szombattól szabálysértésnek számít és eljárást von maga után. Akiket elkapnak, mélyen a zsebükbe nyúlhatnak. Az eddigi húszezres határ helyett mostantól negyvenötezer forintot szabhatnak ki a szabálytalankodóknak. Többek szerint magas az összeg, viszont mások úgy látják, hogy ez az egyetlen módja a biztonságos közlekedés betartatásának.

A kifogások ugrottak. Akinek bizonyíthatóan mobiltelefon volt a kezében nagy összegű bírságokra számíthat. Lakott területen belül ez tízezer forint, míg ezen kívül tizenöt. Autópályán mostantól vétség esetén húszezer forintot vagyunk kénytelenek kifizetni.

" - Korábban a kollégáknak volt mérlegelési lehetőségük, a szabálysértés mértékét figyelembe véve szabták ki a háromtól húszezer forintig terjedő bírságot. Szombattól azonban egységessé és igazságosabbá vált a bírság kiszabása, így nem fordulhat elő, hogy két autós ugyanazért a szabályszegésért különböző összeget fizet" - nyilatkkozta Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Borsnak.



Forrás: Hirextra/Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását