2024. május 19. - Ivó, Milán

Draskovics menekül

A Fidesz szerint Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter továbbra is menekül, és tűrhetetlen, hogy a mai napig nem állt ki a nyilvánosság elé, nem adott magyarázatot a bizonyítékhamisítási ügyre - közölte a Fidesz szóvivője azt követően, hogy a kormányszóvivői iroda a minisztérium és a rendőrség elnézéskérését tolmácsolta a vitatott videó ügyében pénteken.
2009. július 31. péntek 15:55 - HírExtra
"A sok hallgatás, ködösítés, illetve hazudozás után az IRM (Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium) ma kiadott egy közleményt, amely oldalakon keresztül sorolja a rendőrség hibáit, majd megállapítja, hogy a rendőrség +jó munkát végzett+" - tartalmazza a Szijjártó Péter közleménye. Hozzátette: mindebből csak az derült ki, hogy rendészeti miniszterként Draskovics Tibor totálisan alkalmatlan feladata ellátására.

Szijjártó Péter megismételte a Fidesz korábbi álláspontját, miszerint a bizonyítékhamisítási ügy minden szereplőjének - aki megrendelte, aki részt vett benne, és aki tudott róla -, azonnal távoznia kell a közéletből.

A kormányszóvivői iroda pénteken kiadott közleményében - miután az igazságügyi tárca tájékoztatta a kormányfőt a vitatott videó ügyéről - tolmácsolta, hogy a tárca és a rendőrség elnézést kér a pontatlan tájékoztatásért. A dokumentum szerint az Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője még vasárnap felajánlotta lemondását, miután nem feltételezésként, hanem tényként kezelték, hogy a Magyarok Nyilai ügyében folytatott nyomozás során lefoglalt felvételen a szervezet egyik próbarobbantása látható. Petőfi Attila lemondását Draskovics Tibor miniszter nem fogadta el. Az igazgató és illetékes helyettese azonban a történtek miatt figyelmeztetést kapott.

Mivel a rendőrség a feltételezést tényként kezelte, ilyen tájékoztatást adott a tárcavezetőnek, és "ennek alapján a miniszter is hasonló utalást tett" - közölte a kormányszóvivői iroda.

Budai Bernadett kormányszóvivő a pénteki tájékoztatón a közlemény kiadását követően megerősítette: Bajnai Gordon kormányfő bizalma továbbra is töretlen Draskovics Tibor iránt, a jövőben is ő vezeti az igazságügyi tárcát.

Az ügy előzménye, hogy Draskovics Tibor múlt pénteken elismerésbnen részesítette azokat a rendőröket, akik részt vettek a Magyarok Nyilai ügyében folytatott nyomozás sikeres felderítésében. A rendezvényen a sajtó munkatársainak átadott DVD-n látható felvételről a miniszter azt mondta, hogy azon a gyanúsítottak próbarobbantása látható.

Egy fórumbejegyzésben azonban egy hozzászóló azt állította, hogy a képsor a két évvel ezelőtti bonyhádi robbantást tartalmazza, amelyben ő maga is részt vett. A Magyarok Nyilai ügyében nyomozó Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pedig azt mondta: nem kívánják bizonyítékként felhasználni a felvételt, amely az ügyészség álláspontja szerint nem hozható összefüggésbe az általuk folytatott nyomozás során előzetes letartóztatásba helyezettekkel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Adler Piroska
2009. július 31. 21:23
További adalék selingerhez, a legnagyobb magyar igaza:
Gróf Széchenyi István:

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos hogy a nemzetben van a hiba."
selinger
2009. július 31. 19:48
Nekem is ekegem van. Csak nekem az ostobaságból!!!Megfontolásra ajánlom a 65%-ból azoknak, akik szoktak gondolkodni.


A. Huxley
Amíg az emberek istenítik a Cézárokat és a Napóleonokat, mindíg lesznek Cézárok és Napóleonok, hogy tönkretegyék őket.
H.L. Mencken
A demagóg olyan eszméket hirdet, amelyekről tudja, hogy hamisak, olyan embereknek, akikről tudja, hogy idóták.

G.K. Chesterton

Amikor egy politikus ellenzékben van, kitűnően ért ahhoz, mit hogyan lehet megoldani, amikor hatalmon van, kitűnően ért ahhoz, mit miért nem lehet megoldani. Magyarán, amikor tehetelen bebizonyítja nekünk, hogy a dolog milyen egyszerű, amikor mindenható, akkor pedig azt, hogy lehetetlen.

K.Kraus

A demagóg titka, hogy olyan hülyének tetteti magát, mint a hallgatói, hogy azok azt higgyék, ők is olyan okosak, mint a szónok.
gildia
2009. július 31. 17:13
Régen is hülye volt, most sem ért semmihez
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását