2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Meghazudtolják a minisztert?

A két évvel ezelőtti bonyhádi robbantás képeit mutatta be a sajtónak a rendészeti miniszter - állítja egy, a hvg.hu-n hétfőn megjelent cikk szerint a magát a csoport egyik tagjának mondó fórumbejegyző.
2009. július 27. hétfő 21:12 - HírExtra
"Azt nem tudom ki és hogyan szerezte meg a felvételeket és a képeket, de megszerezte" - írja a magát PyroMasternek nevező bejegyző az állítólag általuk készített felvételekről, majd így folytatja: "Az sem világos, hogy pontosan mi történt. A felvételek tényleg eljutottak az egyik tag számítógépére és ott találták a nyomozók. Vagy szándékosan használták fel a felvételeket" - idézi az egyik internetes oldalon PyroMaster néven bejelentkező kommentárírót a hvg.hu.

A bejegyző megjegyzi: "egyik robbantó tag sem olyan hülye, hogy kiszivárogtassa, senki nem akarja maga alatt vágni a fát", és azt valószínűsíti, hogy az ügyük két évvel ezelőtti kipattanását megelőzően egymás között körbeküldött felvételhez jutott hozzá valaki.

Először április 8-án fogtak el a magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezethez tartozó négy férfit, mindegyiküket robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsítják, egyiküket ezen túl azzal is, hogy Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő ingatlanját akarta felrobbantani, illetve 2007-ben lövést adott le Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára.

A 2002-es "hídfoglalásról" elhíresült Budaházy Györgyöt június 17-én vették őrizetbe. A gyanú szerint Budaházy György utasítására hajtotta végre egyik bűntársa a Hiller István családi háza elleni lőfegyveres támadást, illetve az ő utasítására dobtak Kóka János épülő házára Molotov-koktélt 2007 decemberében.

Július 14-én újabb három embert vett őrizetbe a Budaházy-csoportból terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmény miatt az ügyészség, ők egyebek között azzal gyanúsíthatók, hogy Kóka János SZDSZ-es politikus házára Molotov-koktélokat dobtak.

Balsai István fideszes politikusa hétfői tájékoztatóján azt mondta: a Draskovics Tibor által pénteken nyilvánosságra hozott felvétel - amelyről a tárcavezető azt állította, hogy politikai alapú terrorizmus előkészületeit jeleníti meg - valójában egy Bonyhádon történt korábbi bűncselekmény ügyében készült.

Balsai István idézte az MTI két évvel ezelőtti tudósítását egy Tolna megyei rendőrségi sajtótájékoztatóról, ahol azt közölték, hogy átlagon felüli kémiai tudással rendelkező, kísérletező kedvű fiatalok robbantották a Bonyhád határában lévő búzatáblában lévő krátert. A fiatalok felfüggesztett szabadságvesztést kaptak tettükért.

Szollár Domokos kormányszóvivő szerint az ügyben szét kell választani az "ocsút a búzától", a lényegest a lényegtelentől. Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere volt, amikor a nyomozó hatóság lebuktatott egy terrorszervezetet, jelenleg kilencen vannak előzetes letartóztatásban. Példátlan a bűnszövetkezet és annak lebuktatása is - hívta fel a figyelmet a szóvivő.

Draskovics Tibor szóvivőjének hétfői közléséből az derült ki: a tárcavezetőnek szemernyi kétsége sincs afelől, hogy a felvétel - mint ahogyan azt a rendőrség is állítja - az egyik gyanúsított gépéről származik.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI kérdésére hétfőn megerősítette vasárnapi közlését, miszerint nem kívánják bizonyítékként felhasználni a felvételt. Az MTI kérdésére kifejtette: a felvétel, illetve az azon látható robbanás az ügyészség álláspontja szerint nem hozható összefüggésbe az általuk folytatott nyomozás során előzetes letartóztatásba helyezettekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását