2024. május 28. - Emil, Csanád

Mégsem verték meg a rendőrök a Tescóba hányó részeget?

Kamerák igazolhatják: nem verték meg a Tescót összepiszkító részeget a rendőrök A rendőrség szerint jogszerűen jártak el, mikor egy ájulásig részeg fiatalembert előállítottak az egyik szegedi szupermarket elől.
2009. július 26. vasárnap 06:51 - HírExtra
A kapitányságon elhelyezett kamerák felvételei igazolhatják, hogy nem verték meg adatai felvételekor a férfit, akinek nevelőapja tett feljelentést a nyomozóügyészségen a feltételezett rendőri brutalitás miatt - értesült a HavariaPress.

Az Ügyészségi Nyomozó Hivatal pénteken rendelt el nyomozást egy hétfőn hajnalban, Szegeden történt rendőri intézkedéssorozat kivizsgálására. A feljelentő szerint 28 éves nevelt fiát állítólag többször megverték a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai előállítása, s kihallgatása során. Az ájulásig részeg fiatalemberhez - a feljelentés szerint - mentőt sem hívtak a rendőrök. A rendőrség adatai szerint a fiatalembert azért állították elő július 20-án, éjjel kettőkor, mert részegen bement a csongrádi megyeszékhely Napfény Park bevásárlóközpontjának Tescójába, ott levett a polcról egy viszkit, s az üveget félig kiitta. Ezt követően a fiatalember betámolygott egy próbafülkébe, s ott elvégezte nagydolgát. Kiment a fülkéből, majd egy törölközővel tisztába tette magát. Az áruház biztonsági személyzete megpróbálta visszatartani a férfit, míg az értesített rendőrök megérkeznek, de ő a felszólításnak nem tett eleget, távozott az áruházból.

A járőrök a Szabadkai úton találták meg a fiatalembert, aki a rendőrök felszólítására, hogy igazolja magát, fittyet hányva továbbment. A két járőr ekkor hátulról kézen fogta a férfit, s beültették a járőrautóba, hogy előállítsák. A kapitányságig tartó úton a fiatalember a rendőrautóban is könnyített magán. Miután az adatait megállapították, szabálysértési feljelentés készült ellene és szabadon bocsájtották. A rendőrség szerint kihallgatás nem történt. A nyomozóügyészséghez érkezett feljelentés szerint a rendőrségen többször bántalmazták a fiatalembert.

A tanúk elmondására alapozott állítást a rendőrség szerint a kapitányság kamerái által rögzített felvételek cáfolhatják: pont az esetleges visszaélések megelőzésére ugyanis, a rendőrség szinte minden helyiségét kamerák figyelik, rögzítve mindent, ami ott történik. A nevelőapa által tett feljelentés szerint fiát a Párizsi körútról szállították kórházba a mentők - ez az állítás a rendőrség szerint is igaz, hiszen pontosan a járőrök, akik elengedése után ismét rátaláltak az eszméletlenül részeg fiatalemberre, hívtak hozzá mentőt.
Forrás: havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását