2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az elnök köszöni: "Új korszak kezdődik"

Kétszázegy nemzeti szövetség támogatását köszönte meg a római világbajnokságon elhangzott első hivatalos beszédében Julio Maglione, a FINA, a vizes sportokat tömörítő világszövetség új elnöke.
2009. július 25. szombat 14:40 - HírExtra
Az uruguayi sportdiplomata a FINA eddigi "örökös" elnökét, az algériai Mustapha Larfaouit váltja a poszton, aki két évtized után, 76 esztendősen döntött úgy, hogy újabb ciklust már nem vállal, és visszalépett a mostani jelöltségtől. Az egyedüli pályázót, a 73 éves, eddig pénztárnokként dolgozó Maglionét aztán pénteken meg is választották, és a szombati FINA-közlemény szerint első nyilatkozatában rendkívül derűlátóan beszélt a nemzetközi szövetség jövőjéről.

"Új korszak kezdődik a FINA életében" - ígérte Maglione, aki hangoztatta: tevékenységében elsőbbséget fog élvezni a dopping elleni harc, és az új csodadresszek okozta gondok felszámolása.

A pénteki FINA-kongresszus magyar sportdiplomáciai sikert is hozott, hiszen Gyárfás Tamást, a hazai úszósport első emberét, az európai szövetség, a LEN alelnökét beválasztották a FINA vezető testületébe, a Büróba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását