2024. április 30. - Katalin, Kitti

Dolgozni a hőségben is muszáj

A szerbiai állami építkezéseken a rendkívüli hőség miatt sem szünetelhet a munka - jelentette ki pénteken Milutin Mrkonjic, a nagy közberuházásokat felügyelő, az infrastruktúráért felelős miniszter.
2009. július 24. péntek 16:56 - HírExtra
Elképzelhetetlen, hogy nyáron fennakadások legyenek az építkezéseken, s erről szót sem lehet ejteni - közölte az idei nyár talán legmelegebb, előrejelzések szerint az ötven fokot is megközelítő hőséget hozó napján a politikus.

Miután csütörtökön Belgrád központi, aszfalttal borított, magas házakkal beépített belvárosában 44 fokot is mértek, a belgrádi kormány újból közzétette két évvel ezelőtti keltezésű, magán munkaadóknak szóló ajánlását: ne dolgoztassák 11.00 és 16.00 óra között a feladatukat szabadban végző munkavállalóikat. Ez azonban csak javaslat, amelyet vagy elfogad valaki, vagy nem.

A csúcsdöntögetőnek várt pénteki napon Milutin Mrkonjic egy belgrádi építkezésen kijelentette: fontos a jó szervezés, a "dolgozókat pihentetni kell, és hűsítőt adni nekik". "Az időjárási viszonyoknak megfelelően, s ahogy tudunk, de dolgozunk" - mondta.

Szerbiában számos nagy beruházáson - köztük az autópálya-építéseken - megszokottak a rossz szervezésből, állami hivatalnokok mulasztásaiból, elégtelen finanszírozásból adódó sok hónapos, éves csúszások. Milutin Mrkonjic arról lett ismert, hogy többször kijelentette: feltétlenül végigviszi, hivatali ideje alatt befejezi az általa felügyelt országos munkálatokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását