2024. május 18. - Erik, Alexandra

Már készülnek a Forma 1-re a közútkezelőnél

A diszpécserszolgálat, a helyi tarifával hívható call center szolgálat, az M0-ás autóút és az M3-as autópálya érintett mérnökségei megerősített készültséggel várják a hétvégi Forma-1 Magyar Nagydíjat - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) szerdán az MTI-vel.
2009. július 22. szerda 12:50 - HírExtra
A július 24. és 26. közötti rendezvény miatt - ahogy az elmúlt években is - forgalmirend-változásokra kell számítani. Ezzel kapcsolatban az ÁAK közölte: az M3-as autópálya jobb oldalán, az M0-ás autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki a VIP-vendégek részére, a többi autós a 19-es kilométerszelvényben kialakított ideiglenes lehajtón juthat el a Hungaroringre. A 13. szelvénytől csak elektronikus matricával lehet tovább haladni. Az ideiglenes forgalmi rendet az M3-as autópályán és idén először az M0-ás autóúton is tájékoztató táblákkal jelezik - közölték.

A verseny után Budapest felé a 23-as jelzésű csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelyen keresztül lehet felhajtani az M3-as autópályára. Utóbbi helyszínen a forgalom becsatlakozását mozgó tereléssel segítik, szükség esetén a haladósávot is lezárják. Így a pihenőhelyről felhajtók elsőbbségadási kötelezettség nélkül juthatnak fel a pályára. Ha a forgalom megkívánja, a pihenőhelytől Budapest felé a leállósáv is igénybe vehető, erre táblák fogják felhívni az arra közlekedők figyelmét - olvasható az ÁAK közleményében.

Tájékoztatásuk szerint az M3-as autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, az ingyenes boxlátogatás idején lehet számítani. A Budapestre vezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, 14 és 15 óra között, vasárnap pedig a verseny végeztével, 16 és 18 óra között növekszik meg jelentősen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását