2024. május 19. - Ivó, Milán

Csak egy részét kapjuk vissza a pénzünknek

Részben a krízisalapba, részben alapítványba kell befizetni négy áramszolgáltatónak azt a mintegy ötmilliárd forintot, amit eredetileg a fogyasztókhoz kellett volna visszajuttatniuk azért, mert magasabb árrést alkalmaztak a jogszabályban meghatározott mértéknél.
2009. július 21. kedd 17:35 - HírExtra
A fogyasztónként átlagosan 500 forint visszafizetési kötelezettségről szóló határozatot július közepén a hivatal megváltoztatta: a fenti összeg 60 százalékát a krízisalapba kell befizetniük a szolgáltatóknak, a 40 százalékát pedig a rászoruló lakosok villamosenergia-fogyasztását támogató alapítványok egyikébe, vagy közhasznú társadalmi szervezet számlájára kell utalniuk adományként.

Az adományban ki kell kötni azt, hogy abból csak az adott áramszolgáltató szolgáltatási területén lévő fogyasztók kaphatnak támogatást.

A Magyar Energia Hivatal áprilisi határozata szerint a négy áramszolgáltató - az egyes szolgáltatóknál eltérő mértékben - átlagosan 40 fillérrel magasabb árrést számolt az előzetes, de pontatlan becslés alapján.

A hivatal áprilisi határozata szerint az ELMŰ-nek, az ÉMÁSZ-nak, az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-nek és a DÉMÁSZ-nak az összeg 60 százalékát közvetlenül a fogyasztóknak, 40 százalékát pedig a védendő, illetve a szolgáltatásból kikapcsolt kisjövedelmű rászoruló áramfogyasztóknak kellett volna megfizetni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

d.a.angela
2009. július 21. 18:21
Nem is tudtam, hogy "önkéntesen" adakoztam....
Ez azért gusztustalan...még ha valósi segítség lenne, de nem az....aztán meg ellenőrizhetetlen...hadd legyen már az én gondom eldönteni, hogy mehova akarok adakozni...Az állam végül is nem a gyámom, hogy helyettem döntsön. Ezt végképp nem szeretem.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását