2024. május 9. - Gergely

Járműipari központot nyitna a kormány

Irányított fejlesztésekkel egy új járműipari központ létrehozását tervezi a kormány Kecskeméten és környékén - jelentette be hétfőn Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.
2009. július 20. hétfő 18:37 - HírExtra
A közel 2 milliárd forintos beruházás egy hete lezárult első üteme során a tér nagyobbik része új burkolatot kapott, s Magyarországon egyedülálló zenélő szökőkutakkal, különleges díszkivilágítással, padokkal, teraszokkal gazdagodott.

Borkai Zsolt (Fidesz) polgármester a hétfői eseményen azt mondta: igazi közösségi térré formálódott a Széchenyi tér, amelynek megújítása "pártoktól független akarat", közös munka eredménye.

Molnár Csaba kancelláriaminiszter köszöntőjében ugyancsak a város és a kormány közötti együttműködést emelte ki, amelynek nyomán a győriek régi vágya valóra válhat. A részben már megszépült tér XXI. századi modernitásával, barokk és klasszikus épületekkel körbevéve összekötő kapcsot alkot múlt és jövő között - hangoztatta.

A második ütemben rendezvénytérré alakítják a Xántus János Múzeum belső udvarát, megszépítik a bencés rendház, a Szent Ignác bencés templom homlokzatát és magánberuházásban felújítják a Lloyd épületét. A város 400 millió forintos önrésszel járul hozzá a projekthez, amelynek révén joggal viselheti a legszebb közép-európai barokk tér elnevezést a győri Széchenyi tér.

A támogatási szerződést Borkai Zsolt polgármester és Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását