2024. május 5. - Györgyi

Milliókat csalt ki idősektől

Több mint 3 millió forint készpénzt csalt ki idősektől az a férfi, akit őrizetbe vettek - közölte a rendőrség pénteken.
2009. július 17. péntek 18:47 - HírExtra
A férfi július 14-én telefonon azzal keresett meg egy 85 éves nőt, hogy lánya balesetet szenvedett és a műtét, valamint a kórházi költségek miatt 1,9 millió forintra van szüksége. Ezt az összeget a nő rövid időn belül átadta, majd kiderült: a lány egészséges, ezért a nő csalás miatt feljelentést tett.

Két nappal később ugyanaz a férfi egy másik idős nővel vette fel a kapcsolatot, akitől ugyanezzel a módszerrel 4 millió forintot akart kicsalni. Végül 2,3 milliót kapott - olvasható a police.hu-n publikált közleményben.

A nyomozók felvették a kapcsolatot a többi kerülettel, az egyik kapitányság munkatársa jelezte, hogy ismeri a férfit és tudja, hol találják. A rendőrök előállították a gyanúsítottat. Lakásában a házkutatás során feltehetően lopásból származó ékszereket foglaltak le, valamint kabátja zsebéből előkerült a vélhetően az egyik csalásból származó 2,3 millió forint.

A két sértett az elfogott férfit egyértelműen azonosította, ezért a rendőrség őrizetbe vette és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy akit hasonló módszerrel károsítottak meg, jelentkezzen a XII. kerületi rendőr-kapitányságon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását