2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bajnaihoz fordultak az önkormányzatok

Bajnai Gordon miniszterelnökhöz fordult levélben az önkormányzatok költségvetési támogatásának jövő évi tervezett csökkentése miatt a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke és főtitkára, Molnár Gyula és Zongor Gábor.
2009. július 17. péntek 12:31 - HírExtra
A levél szerint a szövetség vezetői a kormányfői bejelentésből értesültek arról, hogy a kormány 2010-ben az önkormányzatok állami támogatását 120 milliárd forinttal kívánja csökkenteni.

"A miniszterelnöki bejelentés sokkolta az önkormányzatok széles körét, tekintettel arra, hogy már jelenleg is az önkormányzatok jelentős része napi működési hiánnyal küzd" - olvasható a közleményben.

Miután a bejelentésben szereplő 120 milliárdos elvonás tartalmára vonatkozó kormányzati elképzelések nem ismertek, az országos önkormányzati szövetségek egységesen fordultak Varga Zoltán önkormányzati miniszterhez, hogy mielőbb tájékoztatást kérjenek a kormányzat szándékairól. A miniszter eddig nem válaszolt az önkormányzati oldal megkeresésére. Az önkormányzatok azonban fel kívánják mérni jövő évi lehetőségeiket azért, hogy reális költségvetést készíthessenek.

"Az amúgy is sok tekintetben bizonytalan helyzetben nem szerencsés ennek a fontos kérdésnek a lebegtetése, ezért a TÖOSZ vezetői a levelükben kérték a miniszterelnököt, hogy lehetőleg személyesen vegyen részt az önkormányzati szövetségek tájékoztatásában egy soron kívüli Kormány-Önkormányzatok Egyeztető Fórum összehívásával - tartalmazza a közlemény.

A szövetség vezetői hangsúlyozták: "párbeszéd nélkül nem várható el, hogy az önkormányzati szféra továbbra is együttműködjön a válságkezelő kormánnyal"
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását