2024. április 26. - Ervin

Újra megnyitják a határátkelőt

Június elsejétől ismét megnyílik a magyar-horvát határon a régi Letenye - Muracsány (Gorican) közúti határátkelő - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága pénteken az MTI-t.
2009. május 29. péntek 13:25 - HírExtra
A határátkelőhelyen június 1. és augusztus 31. között a nemzetközi személyforgalmat is megnyitják, de az autóbuszok továbbra is csak az újonnan megnyitott autópálya határátkelőhelyet használhatják.

A Magyar Köztársaság és a Horvát Köztársaság közötti közúti, vasúti és vízi határforgalom ellenőrzéséről szóló egyezményt hétfőn módosították; annak értelmében a tavaly ősszel átadott autópálya-átkelő mellett évente június 1-jétől augusztus 31-ig bármely állam polgárai újból igénybe vehetik a régi határátkelőhelyet.

Tavaly ősszel, az autópályák összekötésével egyidejűleg felavatott új Mura-híddal új átkelő is létesült az autópályán. Györkös Péter, Magyarország zágrábi nagykövete az MTI-t arról tájékoztatta hétfőn: a múlt év tapasztalatai alapján már látszott, hogy a turistaszezon idején kevés lesz az új átkelő áteresztőképessége. A nyári hónapban ezért ismét használhatják a járművezetők és utasaik a régebbi helyet.

A kormányközi megállapodás módosításával az autópályán lévő kétszer két sávon kívül további hat-nyolc sávon léphetnek át a járművezetők.

A határ menti régióban élő Zala, Muraköz és Varasd megyei lakosok a lakcímkártyájuk felmutatásával egész évben igénybe vehetik a régi átkelőt. Más uniós tagállam polgárai csak akkor élhetnek ezzel a lehetőséggel, ha állandó bejelentett lakcímük a három megye valamelyikében található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását