2024. április 20. - Tivadar

Bírósághoz fordul a leváltott MNV-vezér

Tátrai Miklós munkaügyi bírósághoz fordul, mert szerinte Oszkó Péter pénzügyminiszter nem rendelkezhetett volna a rendkívüli felmondásáról.
2009. július 16. csütörtök 08:06 - HírExtra
Erről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) kedden leváltott vezetője a Népszabadságnak adott interjújában beszélt. Tátrai a lapnak azt mondta: a saját és a kollégái szakmai hitelének megőrzése érdekében kell bírósághoz fordulnia. Hozzátette: munkaviszonya megszüntetése során számos ponton megsértették a vonatkozó jogszabályokat.

"Ezek a formai problémák, de sokkal fontosabbnak gondolom a tartalmit. Ha mindaz igaz lenne, ami a felmondásban szerepelt, akkor a vagyonkezelő - velem az élén - pocsék munkát végezhetett az elmúlt másfél évben. Nem hogy javítottunk volna az állami vagyongazdálkodás helyzetén, hanem rontottunk rajta. Ezek az állítások azonban minden alapot nélkülöznek, egyenként cáfolhatók" - fogalmazott a vagyonkezelő volt irányítója.

Arra a kérdésre, hogy mekkora felmondási összegért fordul bírósághoz, úgy válaszolt: ez több tízmillió forint, de nem ezért fordul bírósághoz, hanem mert azt gondolja, hogy Magyarország jogállam, amelyben a pénzügyminiszternek is be kell tartania a jogszabályokat. "Másrészt valótlanok a felmondásban szereplő indokok. Meg kell védenem a szakmai igazamat, az MNV-nél tovább dolgozó kollégák nevében is: ha minden rossz volt, amit csináltunk, akkor annak számos felelőse kellene legyen a vagyontanács tagjaitól az egyszerű munkavállalóig. Ezt a feltételezést szeretném megcáfolni" - mondta a Népszabadságnak Tátrai Miklós.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását