2024. május 20. - Bernát, Felícia

Majdnem feleannyira csökkent az autóeladások száma

Az idei első félévben 40,1 százalékkal esett vissza az eladott új személygépkocsik száma Magyarországon a tavalyi év hasonló időszakához képest - derül ki a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) összegzéséből.
2009. július 15. szerda 15:16 - HírExtra
Az adatsor szerint a tavalyi első félévben 85.211 személygépkocsit értékesítettek az MGE-be tömörült importőrök, míg idén az első félévben 51.069-et. A márkák alapján az eladott autókat tekintve a rangsor élén még mindig a Suzuki áll az első félévi 14.448 értékesített kocsival, a második pedig az Opel 9.907 eladott autóval.

Az összpiaci csökkenést megközelítő mértékben, több mint 38 százalékkal esett vissza az eladott Suzukik száma: míg 2008 első félévében 14.448 darab Suzukit értékesítettek, addig az idei év első hat hónapjában csak 8.934-et.

A rangsorban második Opel értékesítésében a piaci átlagnál nagyobb, 47,4 százalékos csökkenést regisztráltak. Tavaly az első hat hónapban 9.907 darab Opelt értékesítettek, míg idén az eladott mennyiség 5.211 darab volt.

A Ford állnak a rangsor harmadik helyén, amelynek csaknem felére csökkentek az eladásai. 2008 első félévében 9.502 Fordot adtak el az MGE importőrei, az idén az első hat hónapban 4.944 kocsit értékesítettek ebből a márkából.

A következő a rangsorban a Volkswagen 4.146 darab idei első féléves eladott autóval, tavaly a hasonló adat 6.897 darab volt. Az ötödik helyen a Toyota áll, idén az első hat hónapban 3.980 kocsit vettek meg a vevők, tavaly az eladott autók száma 5.615 volt.

Az eladások csak néhány márkánál - így például a Dodgenál, a Lancianál, a Porschénél vagy a Rovernél - növekedtek az első félévben, ugyanakkor e márkák piaci részesedése csekély, 0,1 és 0,3 százalék között mozog.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását