2024. május 8. - Mihály

12 éjjelen át egyedül a sivatagban

12 éjjelen keresztül élt magokon és gyomokon Ausztrália délkeleti sivatagos területén az a 19 éves angol fiatal, aki apja szerint a halálból tért vissza.
2009. július 15. szerda 13:38 - HírExtra
Jamie Neale július 3-án egyedül indult el az új-dél-wales-i Katoombából túrázni a Kék-hegységbe, ahol eltévedt. "Nyilván ő az egyetlen tinédzser a világon, aki a mobiltelefonja nélkül indul útnak" - mondta a fiú apja, Richard Cass. A helyzet sokáig reménytelennek tűnt, a rendőrség, a tűzoltóság és az önkéntesek lassan kezdtek felhagyni a terület tüzetes átfésülésével, amikor két turista rálelt a riadt és kimerült fiatalra.

A Nagy-Vízválasztó-hegységhez tartozó kemény vidék kedvelt célpontja a túrázóknak, ám könnyen halálossá is válhat: egy 17 éves fiú 2006 forró nyarán eltévedt és életét vesztette.
Jamie Neale tervei között szerepelt még egy délkelet-ázsiai illetve egy oroszországi körút az egyetem megkezdése előtt, ezt azonban most lesz újragondolni, mivel már így is "elég izgalmat okozott" - mondta a megkönnyebült apa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását