2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kiállítás Koló emlékére

Kolonics, a Sportlegenda címmel kiállítást szervez a Kolonics György Alapítvány az egy esztendeje, tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus emlékére.
2009. július 14. kedd 11:11 - HírExtra
Az archív filmek és fotók mellett a sportoló érmeit, kenuit, lapátjait mutatják be a nagyközönségnek. A tizenötszörös világbajnok egész sportkarrierjét felölelő tárlat szeptember 10-től október 11-ig lesz látogatható a Csepel Plazában.

"Koló az elmúlt két évtized talán legjelentősebb magyar sportolója volt" - fogalmazott a kiállítás szervezője, Gajárszki Áron, aki négy évig volt Kolonics csapattársa a Csepeli Kajak-Kenu Egyesületnél. "Egymás közt Kenusistennek is hívtuk. Szerény, segítőkész ember volt, példaképnek való. Fontos, hogy megmaradjon a köztudatban, ezért is szervezzük ezt a kiállítást"

A tárlaton megtekinthető lesz az a két kenu, amelyekben Kolonics olimpiát nyert: a páros, amelyben 1996-ban, Atlantában Horváth Csabával, s az egyes, amelyben 2000-ben, Sydneyben győzött. Emellett kiállítják a lapátját és a csaknem félezer medálja közül a kiemelkedően sikeres években nyert összes érmét. Egy közel száz darabból álló fotósorozat mutatja majd be élettörténetét gyermekkorától egészen tavaly júliusig.

Az emlékfalon csapattársai kézlenyomatuk mellett rövid írásokkal emlékeznek meg róla, amit a látogatók is megtehetnek egy másik falon. Készül egy világtérkép, melyen minden olyan helyszínt bejelölnek, ahol a legendás sportoló edzőtáborozott és versenyzett. Két tévén a vele készült riportokat, illetve valamennyi jelentősebb nemzetközi versenyét lehet megtekinteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását