2024. május 16. - Mózes, Botond

Ismét álrendőrök csaptak le

Rendőrnek adta ki magát egy férfi Rákóczifalván és egy nőtől azzal az ürüggyel vitte el a nála lévő összeget, hogy pénzhamisítási ügyben nyomoz - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.
2009. július 13. hétfő 12:52 - HírExtra
Az ismeretlen elkövető pénteken a déli órákban járt a háznál, magát rendőrnek adta ki, így nyerte meg a sértett bizalmát - mondta a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A férfi azt állította, hogy pénzhamisítási ügyben nyomoz, ezért elkérte a 39 éves nő otthon tartott pénzét. Az ismeretlen a bankókról helyben "megállapította", hogy hamisak, majd további vizsgálatra hivatkozva lefoglalta és elvitte azokat. A lopással okozott kár 70 ezer forint.

A közelmúltban, június közepén Törökszentmiklóson adta ki magát rendőrnek két férfi, így csaltak ki pénzt egy idős asszonytól. Neki azt mondták, hogy a postán hamis pénzt találtak, ezért ellenőrizni fogják. Az idős asszony a megtakarított összeget, a több mint 40 ezer forintot átadta. Ezután az álrendőrök közölték vele, hogy ha minden rendben lesz a pénzzel, azt egy nap múlva visszahozzák. Erre azonban nem került sor, így a nő lopás miatt megtette a feljelentést.

A rendőrség ismét felhívta a lakosság figyelmét arra: ha nem egyenruhás rendőr intézkedik, akkor is fel kell mutatnia egy fényképes igazolványt, jelvénnyel, amelyen 5 jegyű azonosítószám szerepel. Ha valaki így sincs meggyőződve az illető rendőri mivoltáról, telefonáljon be a rendőrségre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

fhege
2009. július 13. 13:05
Igazoltatás esetén hívjon rendőrt?
Nem ez kellene: különlegesen súlyos büntetés olyan bíróságon, ahol nem félnek a bűnözőktől.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását