2024. május 5. - Györgyi

Iránnak csipkednie kellene magát?

A G8-as országcsoport csúcsértekezletének résztvevői egyetértenek abban, hogy nem várnak örökké az iráni válaszra az ország atomprogramját illetően - jelentette ki Barack Obama pénteken L'Aquilában a tanácskozást záró sajtóértekezleten.
2009. július 10. péntek 19:36 - HírExtra
Az amerikai elnök hangoztatta: az iráni kérdésre szeptemberben térnek vissza a G20-as csoport Egyesült Államokban esedékes értekezletén, amelynek résztvevői értékelik az addig történteket. Obama utalt arra, hogy hat hónapos elnöksége alatt már rengeteg csúcsértekezleten vett részt, és szerinte csökkenteni kellene az ilyen jellegű tanácskozások számát, de azokat hatékonyabbá kellene tenni.

A világ gazdasági nagyhatalmai 20 milliárd dolláros támogatást nyújtanak a szegény országoknak a mezőgazdaság fejlesztésére - ebben állapodtak meg a G8-tanácskozás résztvevői. A három évre szóló támogatás - amelynek oroszlánrészét az Egyesült Államok, az Európai Unió és Japán adja össze - fordulatot jelent az eddigi politikában: az élelmiszersegélyek helyett arra helyezi a hangsúlyt, hogy az élelmezési gondokkal küszködő országokban növekedjen a mezőgazdasági termelés.

Az elsősorban az Egyesült Államok indítványára elhatározott programról szólva, Barack Obama amerikai elnök elmondta: semmi nem indokolja, hogy Afrika ne legyen önellátó élelmiszerből. Vannak megművelhető területei, csak hiányzik a technika, a vetőmag, az öntözés, illetve az értékesítéshez szükséges szakismeret.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását