2024. április 30. - Katalin, Kitti

A Fidesz szerint nem kellene a vasút pénzéhez nyúlni

A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy ne vonja el a már amúgy is elégtelen forrásokat a vasúttól, hanem biztosítsa a szolgáltatás színvonalát - közölte Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője pénteken az MTI-vel.
2009. július 10. péntek 20:45 - HírExtra
Megdöbbentően cinikus, hogy Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter a vasutasnapi ünnepségen együttműködést kért a vasutasoktól ahhoz, hogy velük fizettessék meg a Gyurcsány-Bajnai-korszak hibáinak árát azzal, hogy negyvenmilliárd forintot vonnak el a magyar vasúttól - olvasható a politikus közleményében.

Az ellenzéki képviselő szerint a MÁV-nál sürgős újjáépítésre, korszerűsítésre, fejlesztésre van szükség, nem a kormány által tervezett privatizációra, nem az ingatlanértékesítésre és nem az ezzel járó újabb leépítésekre.

Hozzátette: a MÁV ingatlanvagyonára szüksége van a vasútnak, ugyanis a fejlesztésekhez területek kellenek.

Cser-Palkovics András közölte: a Fidesz felszólítja a kormányt, hogy ne a már jelenleg is elégtelen forrásokat vonja el a vasúttól, hanem biztosítsa a szolgáltatási színvonalat, az ingatlanokkal pedig ne a múlt adósságait akarja kifizetni, hanem a jövő fejlesztéseit alapozza meg.

Hónig Péter közlekedési hírközlési és energiaügyi miniszter pénteken Budapesten, a Vasutasnap alkalmából tartott tisztavató ünnepséget követően elmondta: folyamatosan dolgoznak a közösségi közlekedés, köztük a MÁV átalakításának tervén, így most még korai lenne konkrétumokról beszélni. Mindenkit biztosít arról - hangsúlyozta -, hogy az átalakítással nem keletkezik zavar a MÁV működésében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását