2024. április 16. - Csongor

MDF: Kövér tisztázza magát!

A fóti korrupciógyanús ügy csak a "jéghegy csúcsa", Kövér László pedig tisztázza, hogy kellett-e intézkednie ilyen ügyletekben - vetette fel az MDF közleményben csütörtökön.
2009. július 9. csütörtök 11:20 - HírExtra
"Az MDF szerint a fóti aszfaltozási botrány önmagában is felháborító, de a jelek sajnos arra utalnak, hogy ezzel csak a jéghegy csúcsa bukkant elő. A felvétel szereplői ugyanis utalást tettek arra, hogy a fóti eset bizony nem az első; más településeken is bevetettek már hasonló módszereket. Ezzel kapcsolatban elhangzik a Fidesz Választmányi Elnökének neve is (...) Felszólítjuk Kövér Lászlót, hogy tisztázza: kellett-e intézkednie korrupciós ügyletekben? Szerepet vállalt-e - akárcsak közvetítőként is – közpénzek illetéktelen felhasználásában? Tárgyalt-e önkormányzati vezetőkkel, felügyelőbizottsági tagokkal vagy önkormányzati pályázatokon induló cégekkel korrupciós ügyekben? Volt-e tudomása olyan törvénytelen ügyletekről, amelyek súlyosan megkárosították az adófizető állampolgárokat, és ha igen, megtette-e a szükséges jogi lépéseket a hatóságnál?" - sorolja a kérdéseket az MDF közleménye.

A párt elfogadhatatlannak tartja, hogy az ügyben éppen azok nem szólalnak meg, akik feltehetően a leginkább érintettek.

A demokrata fórum szerint a "Fideszt érintő korrupciógyanú" mellett tisztázni kell az ügy "MSZP-s szálát" is.

"Elkeserítő, hogy nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely arról tanúskodik, hogy a magyar önkormányzatokban nemzeti sporttá vált a közpénzek zsebre vágása, és az ügyet mégis mély hallgatás övezi" - áll az MDF közleményében, amely felidézi, hogy hétfőn a fóti alpolgármester bemutatott egy hangfelvételt, amely a fóti útfelújítás érintettjeinek egyezkedését rögzíti.

Az MDF közleményében idézett hanganyag szerint a pályázó cég képviselője, az önkormányzati cég vezetője és a fideszes felügyelőbizottsági elnök tárgyal arról, hogy miként lehetne a pótmunkáért felvett összeg egy részét egymás között elosztani. Az egyezkedés így hangzik: "ebben érdekeltté tudnánk téged tenni, vagy én téged érdekeltté teszlek, hogy milyen úton-módon, azt még megbeszéljük veled külön vagy akár a város vagy a te általad megnevezett jogi személyt..., vagy mit bánom én. A lényeg, hogy ezt le kéne pótmunkázni" (...) "a végén kellett hozzá Kövér Laci, de azért elintéztük" (...) "honorálunk már mindenkit, a Hír TV-től kezdve a Lánchíd Rádión át, mindenkit".

A 300 millió forintos útfejlesztéssel kapcsolatos gyanús körülmények miatt Fót fideszes polgármestere már ügyészségi bejelentést tett, az ügy hátteréről pedig a Pest megyei város szocialista alpolgármestere tartott hétfőn sajtótájékoztatót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását