2024. június 1. - Tünde

MSZP: meg kell határozni az átalakítás célját

Az MSZP szerint a kormány a közigazgatás és az önkormányzati rendszer átalakításánál "fordítva ül a lovon", mert először az átalakítás célját, elvét, tartalmát kellene meghatározni, utána pedig ahhoz kellene szabni a formát, azaz a hivatalokat.
2010. augusztus 30. hétfő 18:41 - HírExtra
Lamperth Mónika, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-nek hétfőn a szeptember 1-jén felálló megyei közigazgatási hivatalokkal kapcsolatos kormányzati bejelentésről azt mondta: nem meglepő, hogy a Fidesz-kormány fordított sorrendben alakítja át a közigazgatást, hiszen az "államigazgatásban a politikai boszorkányüldözést már elkezdte", az egyes megyei államigazgatási hivataloknál indokolás nélkül váltott le kiváló szakembereket.

Az MSZP nem ért egyet azzal sem, hogy az új rendszerben januártól "politikai komisszárokat" ültetnek a megyék élére - tette hozzá azzal, hogy ez a magyar demokratikus hagyományoktól teljesen idegen. A szocialisták meggyőződése, hogy a kormány által a közigazgatásban végzett "ámokfutás" a közszolgáltatások, az államigazgatás egészének szakmai színvonalát rontani fogja.

Lamperth Mónika azt is közölte, hogy néhány területen a hangzatos bejelentéseken túl nem történt semmi. Ilyen volt az a kormányzati bejelentés, hogy majd informatív honlapokkal segítik az államigazgatásban az eligazodást az állampolgárok számára, de azóta sem készült el semmi.

Szabó Erika, a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár hétfőn közölte, hogy szeptember 1-jétől megkezdik működésüket a fővárosi és a megyei közigazgatási hivatalok a regionális államigazgatási hivatalok helyett, 2011. január 1-jétől pedig ezek jogutódaiként létrejönnek a megyei kormányhivatalok, amelyeket kormánymegbízottak vezetnek majd.

Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn átadta a fővárosi és a 19 megyei közigazgatási hivatal vezetőjének kinevezési okmányát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását