2024. április 25. - Márk

Kizárták a korrupt klubot

Kizárta a román hivatásos labdarúgó liga fegyelmi bizottsága az élvonalból a FC Argest, amelynek tulajdonosa ellen a korrupcióellenes ügyészek már vádat emeltek amiatt, hogy játékvezetőket vesztegetett meg.
2009. július 9. csütörtök 14:19 - HírExtra
A döntés még nem jogerős, a román élvonal középmezőnyéhez tartozó csapat vezetősége fellebbezhet a határozat ellen. Mircea Sandu, a Román Labdarúgó Szövetség elnöke szerint elegendő bizonyítéka volt a fegyelmi bizottságnak ahhoz, hogy döntést hozzon. Rámutatott: ennek a döntésnek is az a szerepe, hogy egyértelmű jelzést adjon a román klubcsapatoknak és vezetőiknek, tartózkodjanak a törvénytelenségektől. Sandu elismerte, hogy a román futballban vannak olyan tulajdonosok, akik "ilyen dolgokkal" foglalkoznak.
A FC Arges tavaly a 11. helyen végzett az élvonalban, a döntés értelmében azonban a következő idényt a másodosztályban kezdi.

A román korrupcióellenes ügyészség június végén emelt vádat több személy ellen a romániai futballbírók korrupciós botrányában, amely a román szövetség és a játékvezetők szakmai testületének magas beosztású vezetőit is érinti. A korrupciós botrány egyik főszereplője Cornel Penescu, a FC Arges többségi tulajdonosa, aki az ügyészek szerint játékvezetőket fizetett le, hogy csapatát jogtalanul előnyben részesítsék bajnoki mérkőzéseken.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását