2024. április 19. - Emma

Fröccs. Mert megérdemeljük...

Tizenötezer kisfröccs pusztult el, hivatalosan is rekorddá vált a világ legnagyobb kisfröccse, a kereskedők jól jártak és mindenki jól érezte magát – ez az első Fröccsünnep hivatalos mérlege.
2009. július 9. csütörtök 18:59 - Gedei Szilárd
Kissé késve bár, de mérleget vontak az első Fröccsünnep szervezői, s örömmel állapították meg, hogy nem várt sikerrel végződött a borból és szódavízből készíthető ital marketingkampányának első felvonása. Azon kívül ugyanis, hogy a fröccs finom és egészséges, immár szerepel a Guiness-rekordok Könyvében is. Mint emlékezhetünk rá, a Magyar Bormarketing Kht. rendezésében létrejött június 20-i első budapesti Fröccsünnep keretében készítették el a szervezők a világ legnagyobb kisfröccsét, ami most már hivatalosan is 500 literes.

Fröccs és kultúra

Ráadásul a rekorder kisfröccs (a fröccsök legelterjedtebbje egy deciliter bor és egy deciliter szóda keveréke) nem is akármiből készült: 250 liter neszmélyi rozébort és 250 liter szódát használtak fel az elkészítéséhez.

Egy röpke kis ünnepség keretében egyébként Bánfi Andrea, a Guinness World Records Angliából Budapestre érkezett képviselője adta át Szabó Borbálának, a Magyar Bormarketing Kht. belföldi programigazgatójának a rekord hitelesítéséről szóló tanúsítványt.

Beszéljenek a számok is egy kicsit: a Fröccsünnepen kiállító kereskedők adatai szerint standonként 150-200 liter bor fogyott el fröccs formájában a rendezvényen! Ez azért is nagy szó, mert az esemény ideje alatt szinte végig egész nap esett az eső. A világrekorder kisfröccsel együtt tehát nagyjából 15.000 kisfröccs fogyott az első Fröccsünnepen.

Ezek után persze nem is meglepő, hogy a kereskedők egyöntetűen sikernek könyvelték el a rendezvényt, és szívesen részt vesznek jövőre is egy ilyen eseményen. Olyan jelentős kereskedőházak, mint a Borbolt, a Borkápolna, a Metro, a Monarchia Matt International, a Radovin, Sexardicum és a Wine and Coffeehouse is áradozott a rendezvényről. A borházak elsősorban az árképzést emelték ki (na igen, egy deci bor maximált ára 100 forint volt), és az ennek ellenére kínált jó borminőségre is utaltak – ez a kettősség volt a rendezvény fő koncepciója.



Lesz második?


„A kereskedők és a Fröccsünnep vendégei már azt kérdezgetik, hogy mikor lesz a következő” – mondta el a HírExtrának a rendezvény sikerére utalva Kende Péter, az ISSUES Kft., a Magyar Bormarketing Kht. által felkért marketingcég illetékese. „Az biztos, hogy Fröccskultúra-kampány lesz jövőre is, az azonban, hogy a Fröccsünnep rendszeres eseménnyé válik, csak a Magyar Bormarketing Kht.-n múlik” – mondták el a szervező cégnél.

Második Fröccsünnep? Jól hangzik. Főleg ha hozzátesszük, hogy a másodikon meg lehetne dönteni az elsőn felállított fröccsrekordot…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását