2024. május 19. - Ivó, Milán

Késik a kórházi dolgozók fizetése

Késik a bérek kifizetése az egri kórházban az eredetileg esedékes 5-ei időponthoz képest - értesült helyi dolgozóktól az MTI.
2009. július 8. szerda 16:16 - HírExtra
Az intézményt működtető HospInvest Zrt. elnöke szerint a héten a cég valamennyi alkalmazottja, vagyis a 26 telephelyen dolgozó 2.500 ember megkapja a fizetését.
Egyébként egyes dolgozók esetében minden hónap ötödik napja, másoknál azonban csak 10-e a szerződésben meghatározott fizetési határidő - tette hozzá Kollányi Gábor.
Emlékeztetett arra, hogy az intézmények működtetésére szolgáló, az egészségbiztosítástól származó összeget egy elkülönített számlán kezeli a társaság.

Ugyanakkor már két hónapja úgy fizetik ki a béreket, hogy előtte megegyeznek a pénz felhasználásáról a többi között a szállítókkal és az adóhatósággal.

Ugyanis mindenre egyszerre nem jut pénz, vagyis miközben a bérek kifizetését nem fenyegeti veszély, el kell dönteni, hogy mi egyebet fizetnek és mit nem. Annál is inkább, mert a kormányzati intézkedések nyomán ebben a hónapban 300 millió forinttal kisebb összeget kaptak az OEP-től, mint júniusban - ismertette a helyzetet a cégelnök.

Már csak az adóhivatallal kell megállapodniuk, a megegyezés küszöbön áll, így az céget terhelő egyéb kötelezettségek kifizetésével egy időben, a héten mindenki megkapja a fizetését - mondta Kollányi Gábor.

A HospInvest áprilisban jelentette be, hogy csődvédelmet kér. Azóta már a hatvani és a gyöngyösi önkormányzat is felbontotta a helyi kórházak működtetéséről szóló szerződést, illetve a Heves megyei önkormányzat várhatóan augusztusban kezdeményezi az egri kórház esetében a szerződésbontást.

Ugyanakkor a szerződésben meghatározott felmondási idő miatt egyelőre még valamennyi intézményt a HospInvest működteti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását