2024. április 20. - Tivadar

Demszky: Kocsis tisztázza magát nyilvánosan!

A főpolgármester szerint elvárható, hogy Kocsis István, a BKV vezérigazgatója reagáljon az őt ért vádakra és tisztázza magát azok alól a nyilvánosság előtt.
2009. július 7. kedd 14:48 - HírExtra
Demszky Gábor kedden újságíróknak elmondta: elvárható, hogy ha a BKV vezére tisztázta magát, akkor tegye meg a megfelelő jogi lépéseket a saját és a cég hírnevének helyreállítása érdekében.

Demszky hangsúlyozta, hogy itt nem csak a BKV, hanem például a Magyar Villamos Művek (MVM) jó hírnevéről is szó van.

Az MTI múlt hét pénteken úgy értesült: rövidesen ismét vezetőváltás történhet a BKV élén, mivel Kocsis István vezérigazgatóban megrendült a városvezetés jelentős részének bizalma.

Kocsis Istvánt tavaly augusztus végén több mint tíz pályázó közül választotta meg öt évre a BKV vezérigazgatójának a főváros gazdasági bizottsága.

Hagyó Miklós, a közlekedést is felügyelő főpolgármester-helyettes az MSZP frakcióvezetőhöz írt levelében emlékeztetett rá, hogy az utóbbi időben a sajtó "egyre újabb, gyanús ügyletekkel vádolja meg" Kocsis Istvánt még a MVM vezérigazgatójaként végzett tevékenységével kapcsolatban.

Nyilvánossá vált néhány hete egy jó nevű nemzetközi ügyvédi iroda jelentése is, amely az MVM-nél történt "különös tranzakciókkal", köztük offshore ingatlanügyekkel foglalkozik. Kocsis István nyilatkozataiban cáfolta, hogy neki vagy feleségének offshore cége lenne.

Hagyó Miklós levelében hangsúlyozta, nincs oka kételkedni a vezérigazgató szavában, s reméli, hogy az ügyet mihamarabb tisztázza a kezdeményezésére indult jogi eljárásban.

A BKV hétfőn azt közölte, hogy Hagyó Miklós megerősítette: szakmailag elégedett Kocsis István munkájával, aki továbbra is a bizalmát élvezi. Pénteki négyszemközti megbeszélésük alkalmával korrekt együttműködésről biztosították egymást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását