2024. május 13. - Szervác, Imola

Bajnai szépen elmagyarázta a válságkezelés lépéseit

A gazdasági válság kezelésének eddigi tapasztalatait tekintette át Bajnai Gordon miniszterelnök és Norbert Lammert, a Bundestag elnöke hétfőn - közölte a kormányszóvivői iroda hétfőn az MTI-vel.
2009. július 6. hétfő 21:57 - HírExtra
A közlemény szerint Bajnai Gordon a rövid megbeszélésen megerősítette, hogy Németország továbbra is kiemelt gazdasági partnere Magyarországnak. Ezért a magyar kormány célja a két ország közötti intenzív kapcsolatrendszer fenntartása a gazdasági-, a társadalmi-, az oktatási- és tudományos kapcsolatok területén, szövetségi és tartományi szinten egyaránt.

A két politikus a megbeszélésen egyetértett abban, hogy a német cégek jelentős mértékű magyarországi jelenléte miatt a sikeres válságkezelés közös érdek - olvasható a közleményben.

Norbert Lammer kiemelte, hogy Németország számít Magyarországra mint stratégiai partnerre az Európai Unió megújításában.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: örömmel tekint Angela Merkel kancellárnak a Páneurópai Piknik 20. évfordulója alkalmából tervezett, augusztusi látogatása elé, amelynek keretében rövid kormányfői konzultációra is sor kerülhet.

A politikusok kölcsönösen tájékoztatták egymást a magyarországi és németországi aktuális belpolitikai helyzetről, különös tekintettel az európai parlamenti választás eredményeire, valamint a szeptember 27-én sorra kerülő németországi parlamenti választásokra - zárul a kormányszóvivői iroda közleménye.

Norbert Lammert hétfőn találkozott Szili Katalin házelnökkel és Balázs Péter külügyminiszterrel is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását