2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A gyülekezési jog érvényesülésének körülményeit vizsgálja az ombudsman

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának munkatársai - Szabó Máté ombudsman döntésének megfelelően - július 2-a óta több közterületi rendezvényen, a helyszíneken is vizsgálták a gyülekezési jog érvényesülésének körülményeit - közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala szombaton az MTI-vel.
2009. július 4. szombat 21:45 - HírExtra
A hivatal közleménye szerint a munkatársak megállapításairól a biztos a rendelkezésre álló, a bekért, illetve a más úton beérkezett információk, valamint a helyszíni tapasztalatok elemzése után ad tájékoztatást.

Az állampolgárok az esetleges észrevételeiket, panaszaikat a hivatal e-mail címén, panasz@obh.hu, illetve az Országgyűlési Biztosok Hivatalának címzett levélben, vagy személyesen a hivatal panaszirodáján nyújthatják be - közölték.

Az ombudsmani hivatal munkatársai szombaton kint voltak az Erzsébet téren is, ahol a Magyar Gárda tagjai és szimpatizánsai demonstráltak a bírósági ítélettel feloszlatott szervezet mellett. A hivatal egyik munkatársa az MTI-nek elmondta: vizsgálatot folytatnak, minden dokumentumot bekérnek a rendőrségtől, s majd azok alapján alakítják ki álláspontjukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

jenő
2009. július 5. 11:24
Kikre vonatkoznak a törvények ? Parlamentben levő pártra , fidesz kordonbontás , parlamentbe igyekvőre , jobbik(?) gárdatüntetés , úgy látszik nem .Ha ez az ő általuk áhított demokrácia akkor valami nagyon nem jól működik .Az ő stílusuk inkább a rezsim kifejezésnek felel meg .Olyan csau szerű....
bagi
2009. július 4. 21:59
Ombudsman: kalap szar - felesleges pénzkidobás ilyen posztot fenntartani....nálunk legalább is.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását