2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kezdődik a Volt!

Kétszázhúsz zenekar és DJ lép fel idén a soproni Volt fesztivál tíz színpadán, köztük a nemzetközi élvonalból a Franz Ferdinand, a Limp Bizkit, Marilyn Manson vagy az Earth Wind and Fire Experience, és szinte a teljes hazai élvonal.
2009. június 30. kedd 18:43 - HírExtra
A hivatalos fesztiválmegnyitó szerdán 18 órakor lesz a soproni Arénában, a korai Volt fesztiválok helyszínén lesz, ahol Ákos adja elő az Ákos 40+1 turné záró, egyben a fesztivál nyitó koncertjét - tájékoztatta Vető Viktória sajtófőnök kedden az MTI-t.

A fesztivál - amelynek ezúttal is a Lővér kemping ad helyet - négy napja során fellép többek között a Limp Bizkit, Marilyn Manson, a Franz Ferdinand, Laurent Garnier, a Ladytron, a Sepultura, a Tankcsapda, az Art Brut, a Quimby, a Kispál és a Borz, a Freestylers, Goldie, a Balkan Beat Box, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, az Edda, a Zagar, az Irie Maffia, a 30Y és a Bëlga.

A zenén túl lesz színház, számos beszélgetés és előadás, humor, de sport és kalandos vetélkedők is várják a látogatókat, sőt neves képzőművészek Trabantot is festenek majd. Az előrejelzések szerint az idő idén kegyes lesz a fesztiválozókhoz.

A rendezvényen a legszembeötlőbb változás a nagyszínpad látványában lesz; a szervezők jelentősen növelték ennek méretét, valamint hang- és fénytechnikáját, így idén a nagyszínpad tíz méterrel szélesebb, négy méterrel mélyebb és négy méterrel magasabb lesz. A hangtechnika 220 ezer watt teljesítményű, erre a színpadra a szervezők egy digitális vezérlésű Meyer Sound hangrendszert hozattak. Nagyobb teljesítményű és jobb minőségű intelligens lámpákat szereltek fel idén, összesen 80 darabot, a hagyományos lámpák számát pedig 160-ra növelték.

A látogatók tisztálkodását a helyszínen csaknem 250 tusoló és mosdó biztosítja, továbbá 300 WC áll rendelkezésre, köztük olyanok, amelyeket kerekesszékes látogatók is használhatnak, és lesznek kulturált konténer WC-k is.

A fesztivál területén egészségügyi bázis működik összesen 49 fővel, egy rohamkocsival, egy esetkocsival, egy mentőkocsival, orvosokkal, ápolókkal, több járőrcsoporttal és kisegítő személyzettel. A látogatók biztonságát, a jegyellenőrzést, a forgalomirányítást és a programhelyszínek őrzését több mint 300 biztonsági őr látja majd el.

A Voltnak otthont adó kempinget több mint három kilométernyi kerítéssel vették körbe a szervezők; a rendezvény területén 2200 négyzetméternyi méhsejt alakú műanyag lapot fektettek le, így kedvezőtlenebb időjárás esetén is jól megközelíthetők az egyes helyszínek.

A rendszerváltás és a páneurópai piknik huszadik évfordulója szolgáltatott apropót ef. Zámbó István és képzőművész csapata számára, akik egy több órás performansz keretében, a Volt ideje alatt két napon át (pénteken és szombaton) a helyszínen kiállított Trabantoknak varázsolnak egészen extrém külsőt. A Trabikat Sopron városa berlini és hazai múzeumban állítja ki később.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását