2024. május 14. - Bonifác

12 év a brutális késelőnek

Jogerősen tizenkét év és hat hónap fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a szarvasi férfit, aki csontozó késsel leszúrta barátját egy szóváltást követően.
2009. június 30. kedd 11:03 - HírExtra
A negyvenegy éves Csekő Tibort korábban már 14 alkalommal ítéltek el elsősorban erőszakos jellegű bűncselekmények miatt. Antiszociális személyiségzavarban és súlyos fokú alkoholfüggőségben szenvedett a cselekmény elkövetése idején, de a bíróság ítélete szerint ez nem korlátozta abban, hogy tettének társadalomra veszélyes következményeit felismerje.

A férfi 2008. március 2-án a későbbi sértettel együtt dolgozott, majd a vádlott Szarvas melletti tanyájára mentek ebédelni. Már délelőtt is italoztak, majd a tanyán még hat liter bort fogyasztottak el közösen. Este öt körül, amikor a bor elfogyott, a sértett tovább akart inni, a vádlott viszont elfáradt, és lefeküdt a szobában aludni.

A sértett azonban ezt nem hagyta annyiban, és elkezdte szidalmazni a férfit, amiért nem akart vele menni a kocsmába. Szóváltás alakult ki a két férfi között, a sértett egyszer kis erővel meg is ütötte a vádlottat, erre ő felkapott egy csontozó kést, amivel mellkason szúrta áldozatát.

A vádlott ezt követően telefonon értesítette az unokaöccsét a történtekről, majd kihívta a mentőket. Érkezésük előtt a kést még letörölte, és a kamrában elrejtette. A helyszínre érkező mentősök a sértett életét már nem tudták megmenteni, a férfi a helyszínen meghalt.
A táblabíróság a szabadságvesztés kiszabása mellett elrendelte a vádlott alkoholfüggőségét gyógyító kényszergyógyítását is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását