2024. április 29. - Péter

Hamis tízezreseket gyártottak

Pénzhamisítás közben fogták el a miskolci rendőrök azt a társaságot, amelynek tagjai fénymásolt 10 ezer forintosokat próbáltak meg házilag legyártani - tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t.
2007. december 28. péntek 11:24 - Hírextra
Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Irodájának munkatársa közölte: a sikeres akciót egy lakossági bejelentés indította el, a nyomozást pedig az a tény, hogy a karácsonyt megelőző időszakban több helyen felbukkantak hamis pénzjegyek Miskolcon és környékén.

Hozzátette: a rendőrség tudomására jutott, hogy egy 27 éves sajószentpéteri férfi egy miskolci családi házban negyedmagával pénzt hamisít. Az értesülés azért is tűnt helytállónak, mivel a gyanúsítottal szemben a rendőrség már folytatott hasonló ügyekben eljárást.

Az akció során - december 21-én - a rendőrök látták, hogy a férfi miskolci barátnőjének lakásában többen is tartózkodtak, akik a felszólítás ellenére sem nyitottak ajtót. Végül az ellenállás esélye nélkül nézték végig, amint a rendőrök lefoglalják a hamis pénzjegyeket, és az előállításukhoz szükséges eszközöket, köztük azt az öntapadós, fémszínű matricát is, ami a fémcsíkokat helyettesítette volna, és természetesen a színes fénymásolót is. A 27 éves gyanúsított tettenéréskor éppen ollóval vágta körbe az általa gyártott bankjegyeket.

Dobi Tamás arról is beszámolt, hogy a sajószentpéteri férfi és egyik társa sem segítette vallomásával a nyomozást, ők előzetes letartóztatásban várják az ügy folytatását. Két, szintén sajószentpéteri társuk szabadlábon védekezhet.

A "pénzcsinálók" egyébként már korábban a rendőrség látókörébe kerültek, mivel a kazincbarcikai és a szerencsi rendőrkapitányság illetékességi területén is feltűnt az utóbbi időben több hamis bankó.
A pénzhamisítási ügyben a miskolci rendőrkapitányság folytat eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását