2024. május 28. - Emil, Csanád

Továbbra is árvízveszély

Az újabb árhullámok miatt tovább emelkedik a Rába vízszintje Körmend térségében, a tetőzés mintegy félméteres vízszintemelkedéssel kedden várható - tájékoztatta Nádor István, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezetője hétfőn az MTI-t.
2009. június 29. hétfő 19:38 - HírExtra
Az elmúlt két nap esőzései miatt Szentgotthárd térségében két újabb árhullám is elindult a folyón. A Rába itt hétfőn a reggeli órákban 330 centiméterrel tetőzött, azóta enyhe apadás tapasztalható.

Körmend térségében továbbra is harmadfokú az árvízvédelmi készültség. A vízszint hétfő reggelre 4,25 méterre csökkent, de a reggeli árhullámok hatására megszűnt az addigi lassú apadás. A vízügyi igazgatóság fokozott figyelő- és járőrszolgálatot tart, a Büdös-ároknál folyamatosan két szivattyút üzemeltetnek.

A sárvári szakaszon gyenge intenzitással árad a folyó. A tetőzés a folyó felső szakaszáról érkező utóhullámoktól függően hétfőn késő este vagy kedd délelőtt várható. Ekkor valószínűleg másodfokú árvízvédelmi készültségre lesz szükség. A folyónak ezen a szakaszán is hosszan elnyúló, lassú apadásra kell számítani - közölte Nádor István.

A Rába Vas megyei szakaszán az árvíz elleni védekezéshez az elmúlt időszakban mintegy 80 ezer homokzsákot használtak fel. A védtöltésben lévő zsilipek állapotát folyamatosan ellenőrzik és felkészültek a szivattyúzásokra is.

Körmend és Zalalövő között a vasúti közlekedés szünetel, Körmendnél a régi Rába-hídon pedig csak gyalogosan lehet közlekedni. Nem járhatók az utak Rönök és Csörötnek, Vasalja és Kemestaródfa, valamint Molnaszecsőd és Döröske között. A vízi túrázás a Rába és a Mura folyó teljes szakaszán továbbra is tilos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását