2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szakmai szervezetek szerint mégsem jó a válságkezelés

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete javaslata: ne fogadják el az adó bevezetését, hanem önmérséklettel és a szakmai vélemények figyelembevételével alkossák meg a hosszútávú elképzeléseket az ingatlanalapú adóztatással kapcsolatban.
2009. június 29. hétfő 07:41 - HírExtra
A pár hét alatt összeeszkábált, majd folyamatosan változó nevű, tartalmú és hatású ingatlanadó - később vagyonadó - rengeteg, meg nem térülő felesleges költséget, adminisztrációt és kavarodást okozott, és okozna a későbbiekben, mindenki látja, tudja: olyan, mintha lapáttal dobálnák ki a pénzt az ablakon.

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete javaslata: ne fogadják el az adó bevezetését, hanem önmérséklettel és a szakmai vélemények figyelembevételével alkossák meg a hosszútávú elképzeléseket az ingatlanalapú adóztatással kapcsolatban.

Amennyiben az elképzelések alapján a megfelelő hátteret is sikerül kialakítani, akkor lehet szükség esetén egy igazságosabb adónemmel egy sor felesleges és igazságtalan adónemet kiváltani.
Környezetünkben a legmagasabb, embernyomorító és túladminisztrált az adók mértéke.

Az ingatlanalapú adóztatás hosszútávon akkor nyerhet létjogosultságot, amennyiben minden feltételrendszer kidolgozott, arányos és igazságos, valamint szakmailag megalapozott.

A jelenlegei tervezet erőltetése arra vezethet, hogy amikor valóban komoly munkával, megalapozottan, több adónem kiváltására a felkészült szakemberek egy barátságosabb rendszert állítanának fel, ezen anomáliák miatt ismét elutasítják az állampolgárok.

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete egyben csalódását fejezi ki, mert az ingatlanszakmai szervezetek véleményét nem kérték ki, illetve válaszra sem méltatták.

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete örömét fejezi ki, hogy kialakult egy markáns szakmai egység, mely egy irányba tart és ennek a rég várt egységnek sok civil szervezeti és magánszemély támogatója van.

Ezen támogatásokra, valamint a józan paraszti észre hivatkozva kérjük, hogy ne szavazzák meg a vagyonadót!
Kiadó: Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását