2024. április 19. - Emma

Kóka erre büszke

Az SZDSZ részéről jó döntés volt támogatni a válságkezelést - jelentette ki Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője hétfőn a parlamentben, a miniszterelnök felszólalására válaszul.
2009. június 29. hétfő 13:35 - HírExtra
Mint mondta, a válságkezelő kormánynak köszönhető többek közt az államcsőd elkerülése és egy olyan adórendszer, amellyel tíz adófizető közül kilenc jobban jár.

Kiemelte: az árfolyam kedvező irányú változása következtében tíz százalékkal csökkent a hiteltartozásuk azoknak, akik svájci frankban vagy euróban adósodtak el.

Megjegyezte: a Bajnai-kormány az eddigi két és fél hónapjában azt a politikát követte, amely a legnagyobb mértékben a Reformszövetség politikájára épül.

Kóka János felszólalásában biztatta a kormányt, hogy továbbra is a Reformszövetség programját kövesse.

"Az SZDSZ részéről jó döntés volt támogatni a válságkezelést, és ebben a helyzetben nincsen indok, sem pedig nem cél kivonulni a kormányzati válságkezelés mögül" - jelentette ki a liberális politikus.

Hozzátette azonban: sok minden van, amivel a pártja nem ért egyet, például másmilyen ingatlanadót szerettek volna, de elfogadják a kormány javaslatát.

Kóka János felszólalásában ismét az egykulcsos adórendszer szükségességére hívta fel a figyelmet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását