2024. április 26. - Ervin

Jacko orvosa vallott

A magánorvos nem adott erős fájdalomcsillapító injekciót Michael Jacksonnak halála előtt - közölte az orvos ügyvédje vasárnap, cáfolva az erről szóló híresztelést.
2009. június 29. hétfő 10:40 - HírExtra
Conrad Murray kardiológus soha nem adott, és még csak fel sem írt Demerolt vagy OxyContint a szupersztárnak - mondta az ügyvéd, akinek közléséből először kerültek nyilvánosságra információk arról, mi történt az énekes hirtelen szívmegállásakor. Az ügyvéd cáfolta azt a feltételezést, hogy egy Demerol injekció beadásával az orvosnak szerepe lehetett a sztár halálában.

Murray egy ágyban fekve, eszméletlen állapotban talált rá Jacksonra, még meleg volt a teste, és kitapintható gyenge pulzusa, de már nem lélegzett. A meglepett orvos azonnal újraélesztést alkalmazott. Egyes állítások szerint a doktor helytelenül hajtotta végre az újraélesztést, az ügyvéd azonban kijelentette: Murray képzett doktor, tudja, mit kellett tenni.

A Jackson-család tagjai és a popsztárhoz közel állók a titokzatos haláleset után azt mondták, aggódnak, hogy a fájdalomcsillapítóknak szerepük lehetett a tragédiában. Ezt erősítette meg a hivatalos pénteki boncolás eredménye is, amely szerint az énekes bizonyos gyógyszereket szedett.

A magánorvos ügyvédje elmondta, Murray csak olyan gyógyszereket adott az énekesnek, amelyekkel panaszait kezelte. Demerolt viszont sem aznap, sem korábban nem adott neki. A rendőrségnek elmondta, hogy az énekes ugyan alig evett és ivott, de ő, orvosaként nem tudott olyan egészségügyi gondról, amely halálához vezetett volna.

A csütörtöki 911-es segélytelefon tanúsága szerint a doktor akkor is próbálta a mellkas ritmusos összenyomásával feléleszteni az énekest, amikor kihívták a mentőket.

Az ügyvéd közölte: az orvos - akit kétszer is meghallgatott a rendőrség, és akit nem gyanúsítottként, hanem tanúként kezel - addig nem lép a nyilvánosság elé, amíg a rendőrségi és boncolási vizsgálat be nem fejeződik. "Az egyik legjobb barátja halt meg, lényegében a karjaiban, (de) beszélni fog" - mondta. Jackson családja azonban furcsának találja az orvos viselkedését, aki a tragédia után eltűnt, senki nem tudta elérni. A család tudni akarja, mi történt a popsztár halálát megelőző 12 órában.

Michael Jackson egyébként ragaszkodott ahhoz, hogy Murray elkísérje őt londoni koncertsorozatára, az orvos havi 150 ezer dollárt kapott volna.

A család még nem döntött Jackson búcsúztatásáról, de egyes értesülések szerint a temetést talán szerdán rendezik meg, az énekes kaliforniai Neverland álombirtokán.
Azt nem tudni, mi lesz a sorsa a Neverland birtoknak, és vita kezdődött gyerekeinek sorsáról. Az énekes szülei - Joe és Katherine Jackson - vasárnap közölték: kizárólag nekik van joguk rendelkezni fiúk ügyeiben, beleértve gyerekeit is. A szülők kifejezték őszinte köszönetüket mindenkinek a világon, aki kinyilvánította szeretetét és támogatását Jackson halála óta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását