2024. április 25. - Márk

Demszky buktatja meg Bajnait?

Nincs semmi valóságalapja, szimpla elemzői spekuláció az az egyik internetes portálon megjelent cikk, miszerint "Demszky Bajnait buktatná" - közölte Demszky Gábor hétfőn az MTI-vel.
2009. június 29. hétfő 13:21 - HírExtra
A szabadságon lévő főpolgármester, akit külföldön ért el az MTI, azt mondta: "mindenféle őrültséget" tartalmaz a cikk, amelyet ő nem is tud komolyan venni.

Leszögezte, hogy egyértelműen követhető az ő álláspontja a kormánnyal kapcsolatban. Mint mondta, a stabilizációs program szükségessége miatt megalakulása óta támogatja a Bajnai-kormányt. "Ebbe az irányba befolyásoltam az SZDSZ ügyvivői testületének döntését is" - jegyezte meg. Hozzátette, hogy ez az álláspontja azóta sem változott, a stabilizációs programra ugyanis elengedhetetlenül szükség van.

A főpolgármester kifejtette, hogy az ingatlanadóval kapcsolatos nézetei sem változtak, tehát a jelenlegi formájában továbbra sem tartja elfogadhatónak.

A főváros számára nagyon kedvező lépésként szólt ugyanakkor Demszky Gábor a Bajnai-kormány azon döntéséről, hogy jövő évtől a legalacsonyabb kulcsba sorolják a távfűtés áfáját. "Emiatt én a fővárosi távfűtéses lakásban élők nevében kifejeztem köszönetemet a Bajnai-kormánynak" - szögezte le.

Annak kapcsán, hogy az SZDSZ országgyűlési frakciója hétfő délelőtt többségi szavazással a vagyonadó támogatása mellett voksolt, Demszky Gábor megjegyezte, hogy a frakció szavazását nem akarja és nem is áll módjában befolyásolni.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy mindaddig, míg stabilizációs programot hajt végre, támogatni fogja a Bajnai-kormányt, és mindig Budapest érdekeinek szempontjából jár majd el ez ügyben. "Mert ez a dolgom" - fűzte hozzá.

A Hírszerző hírportálra vasárnap került fel a Demszky Bajnait buktatna, a kormány Budapestet büntetné című cikk, amelyben - egyebek mellett - az áll, hogy Demszky Gábor "abban érdekelt, hogy októberben előre hozott országgyűlési választáson zárja le a 2006 óta tartó, az MSZP-SZDSZ konglomerátum teljes felőrlését hozó törvényhozási ciklust".

A Hírszerző azt is írja, hogy információi szerint "Bajnai Gordon megdöbbent Demszky manőverén. +Budapest rengeteg segítséget kap tőlünk, elég a távhőre vagy a fejlesztésekre gondolni, így teljesen értetlenül állunk Demszky viselkedése előtt+ - közölte lapunkkal egy, a kormányfő környezetéhez tartozó informátorunk, hozzátéve, hogy a lépés +komoly felülvizsgálatra készteti a kormány fejlesztési politikáját+ és konkrét beruházások kormány általi támogatását is".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását