2024. május 24. - Eszter, Eliza

Már megint egymást köpdösik a pártok

Nyakó István (MSZP) szerint a Fidesz igazságtalan, hazug és kétszínű, amikor az ingatlanadóról beszél.
2009. június 28. vasárnap 18:34 - HírExtra
Az MSZP szóvivője Cser-Palkovics András (Fidesz) vasárnapi sajtótájékoztatójára reagált, amelyen a helyettes szóvivő szakmailag vállalhatatlannak, politikailag pedig értelmetlennek nevezte az ingatlanadót, és megismételte: hatalomra kerülésük esetén ezt eltörlik.
Nyakó István szerint azért igazságtalan a Fidesz, mert az ingatlanadó eltörlése miatti bevételkiesést azokkal akarja megfizettetni, akiknek 30 millió forintnál kisebb értékű ingatlanjuk van. Mindannyian tudjuk, hogy a vagyonadó a hazai lakásállomány 5 százalékát érinti majd, és a tehetősebbek fogják csak fizetni - tette hozzá.

Véleménye szerint a lakosság döntő többsége ezért is ért egyet a vagyonadó bevezetésével.
A szóvivő úgy látja: hazug volt a Fidesz vasárnapi sajtótájékoztatója, hiszen több fideszes vezetésű településen vagy éppen budapesti kerületben évek óta szednek az állampolgároktól ugyanilyen adót.

Nyakó István kitért arra is: a sajtótájékoztatón elhangzott állítások ugyanolyan kétszínűnek mint a Fidesz politikája.

Mint mondta, azt már tudják, hogy a legnagyobb ellenzéki párt mit törölne el, és azt is, hogy ennek az árát kikkel fizettetnék meg. "Azt viszont továbbra sem tudjuk - úgy látszik, itt megállt a kommunikációs tudomány -, hogy a 13. havi nyugdíjat visszaállítaná-e a Fidesz. Ez ügyben mélyen hallgat a polgári párt" - jelentette ki az MSZP szóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását